Hoe kan ik vermelden dat ik aan de Wkkgz voldoe op mijn website?

Laatste update 4 mei 2021 om 10:00

Het is erg lastig om aan te tonen dat je voldoet aan alle eisen van de Wkkgz. Een groot deel van de eisen zijn voor een cliënt niet zichtbaar. Wij denken ook niet dat het de cliënt uitmaakt of je aan hen kunt aantonen of je voldoet aan de Wkkgz. Een cliënt mag er vanuit gaan dat jij voldoet aan alle wet- en regelgeving. Leef je alle regels na dan kom je betrouwbaar en professioneel over wat voor meer cliënten kan zorgen. 

Een tastbaar onderdeel voor jouw cliënten is de klachtenregeling. Zorg dat je deze op orde hebt en bespreek met je cliënt welke stappen zij kunnen zetten indien ze ontevreden zijn over de door jouw geleverde zorg. Hetgeen ook vertrouwen opwekt is het bespreken van de klacht en mogelijke behandeling. Geef de cliënt keuzes in de mogelijke behandelingen en beargumenteer waarom jouw de ene behandeling beter lijkt dan de ander. Dat je dit gesprek in het cliënten dossier beschrijft is niet relevant voor de cliënt. Maar komt er een klacht over de behandeling kun jij wel middels dit dossier aangeven dat de keuzes wel besproken zijn.

Hierboven gaven we een tweetal voorbeelden van hoe je voor de cliënt professioneel en betrouwbaar overkomt en tegelijkertijd voldoet aan eisen die er aan je worden gesteld. Indien je voldoet aan alle eisen zou je ervoor kunnen kiezen om een keurmerk te behalen om zo aan te tonen dat je voldoet aan wet-en regelgeving. Meer informatie vind je hier.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket