Laatste update 8 februari 2019 om 14:04

Als zelfstandig ondernemer is het erg belangrijk dat je je bewust bent van de risico’s. Maak een bewuste afweging over welk risico je wel wil lopen en welke je afdekt met bijvoorbeeld een verzekering. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de kwaliteit van je werk. Met deze verzekering dek je het risico van beroeps- of adviesfouten af. 

Een beroepsfout kan een nalatigheid of vergissing zijn, maar ook verzuim of onachtzaamheden die gemaakt worden tijdens het werk. Een kleine fout kan ooit grote schade veroorzaken. Als jouw cliënt arbeidsongeschikt raakt door een inschattingsfout die jij hebt gemaakt, loopt de cliënt vermogensschade op. De cliënt kan namelijk zijn werk niet meer doen, en loopt daardoor inkomsten mis. Het is belangrijk dat de verzekering goed aansluit bij het beroep dat je uitoefent. Wij adviseren daarom altijd goed de voorwaarden van de polis door te lezen voordat je een verzekering afsluit.

Wist je dat…

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering het risico af kan dekken tot de boete die de geschillencommissie op kan leggen? Stel uiteindelijk komt de klacht van je client terecht bij de geschillencommissie. Zij zouden je een boete kunnen opleggen tot €25.000,-. Deze is te ondervangen met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Of je dit risico wil afdekken is natuurlijk aan jou.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket