Laatste update 4 mei 2021 om 10:19

Als verzorgende dien jij te voldoen aan de Wkkgz, dit houdt in dat je aan een aantal eisen moet voldoen. Het doel van de Wkkgz is om de zorg te verbeteren, zowel voor jou als voor de cliënt. Om te voldoen aan de Wkkgz moet je onder andere in het bezit zijn van een klachtenregeling, een onafhankelijke klachtenfunctionaris en aangesloten zijn bij een geschillencommissie.

Verder zijn enkele belangrijke punten in de Wkkgz. Zo heeft de cliënt recht op informatie over jouw prestaties, en dus ook over de medische missers. jij bent als verzorgende verplicht om referenties te checken van nieuwe zorgverleners die voor jou komen werken, vergewisplicht. Je cliënt krijgt dus meer rechten, en jij meer plichten. Voor een volledig overzicht van alle eisen waaraan je moet voldoen kun je onze Wkkgz whitepaper downloaden.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket