Wat zijn de nieuwe verplichtingen omtrent de Wkkgz?

Laatste update 4 mei 2021 om 11:00

De reikwijdte is één van de verschillen tussen de oude wetten en de Wkkgz. Daarnaast blijft deze wetgeving zich ontwikkelen merken wij op, verschillende versies van de handreiking hebben wij voorbij zien komen.

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg is gericht op alle zorgaanbieders, dus zowel instellingen als solistische werkende zorgverleners. Dus het is verplicht dat iedereen die zorg verleent op grond van de Wkkgz artikel 12 zich moet inschrijven in een register van zorg, daarmee is de reikwijdte ook meteen afgebakend. Wil jij weten of jij moet voldoen aan de eisen die de Wkkgz stelt? Doe nu de check!

Voorheen was er een algemene klachtencommissie, nu moet elke zorgaanbieder aangesloten zijn bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris en een geschillencommissie. Dit is een groot verschil met de voorgaande wet waarin je alleen aangesloten moest zijn bij een klachtencommissie. Voor een volledig overzicht van alle eisen waar jij aan moet voldoen kun je hier onze Wkkgz whitepaper downloaden.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket