Wat zijn de nieuwe verplichtingen omtrent de Wkkgz?

Laatste update 4 mei 2021 om 10:22

Er zijn in principe maar twee verschillen tussen de oude wetten en de huidige wetgeving Wkkgz. Allereerst is de reikwijdte anders. Elke zorgaanbieder valt in principe onder de Wkkgz. Dit geldt dus voor zelfstandige zorgverleners maar ook zorginstellingen. En ook solistisch werkende, niet geregistreerde zorgverleners die andere zorg verlenen op het gebied van de individuele gezondheidszorg. Dus het is verplicht dat iedereen die zorg verleent op grond van de Wkkgz artikel 12 zich moet inschrijven in een register van zorg, daarmee is de reikwijdte ook meteen afgebakend.

Bij de oude wetten was er een algemene klachtencommissie tegenwoordig dient elke zorgaanbieder aangesloten te zijn bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris en een geschillencommissie. Dit is een groot verschil met de voorgaande wet waarin je alleen aangesloten moest zijn bij een klachtencommissie.

Benieuwd naar het volledige overzicht van eisen die gesteld worden aan je? Download onze Wkkgz whitepaper.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket