De Wet DBA is uitgesteld

Bericht update 14 maart 2018 om 16:26

DBA uitgesteld

Niets gelogen toch, toen we in onze nieuwsbrief meedeelden dat er zo ontzettend veel gebeurt rondom de wetgeving voor zzp’ers. En plots, daar verscheen weer big news. De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) wordt door het kabinet uitgesteld tot in elk geval 2018. Over die wet was er behoorlijk wat discussie. Want hoewel hij primair schijnzelfstandigheid tegen moest gaan, bleek dat het opdrachtgevers uit angst voor hoge boetes helemaal geen zzp’ers meer inzetten. Met als gevolg: honderdduizenden zelfstandigen die minder of geen werk meer hadden. Gelukkig kunnen velen onder hen nu weer even ademhalen.

Paniek om niets, berichtten we jullie al in mei. Want hoewel de wet voor zzp’ers in andere branches dba uitgesteld Solopartnersmisschien veel spanning bracht, zagen en zien wij vooralsnog geen extra risico’s die de wet met zich meebrengt voor zelfstandigen in de zorg. Als jij je houdt aan de standaard eisen die bij het ondernemerschap horen, dan zal er nooit iets aan de hand zijn. Lees daarover alles in dit artikel dat we onlangs maakten als handvat voor zelfstandigen in de zorg.

Uit peilingen blijkt echter dat uitstel van de wet voor veel zelfstandigen niet genoeg is om alle problemen weg te nemen. Dat meldt RTL Nieuws deze week. Drie grote zzp organisaties willen daarom een nieuw plan maken waarin zzp’ers een zogenoemd eigen wettelijk kader krijgen. Wij houden je natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket