MIT-advies gepresenteerd – aanpak pandemie

boosterprik coronaprik

Bericht geplaatst 2 juli 2024 om 14:56

Op 1 juli, één dag voor de beëdiging van het nieuwe kabinet, presenteerde het Maatschappelijk Impact Team (MIT) haar eindrapport over de aanpak van de COVID-pandemie. Dit gebeurde tijdens een symposium in Den Haag waarbij ministeries, bestuursorganen en brancheorganisaties aanwezig waren. Ook SoloPartners was uitgenodigd.

Rol SoloPartners

Meer dan honderd genodigden waren aanwezig in de publieksruimte van het kantoor van het MIT. Onder de aanwezigen waren partijen die in meer of mindere mate betrokken waren bij de maatregelen rondom COVID. Of die in de toekomst mogelijk betrokken zijn bij pandemieën en de maatschappelijke gevolgen daarvan. Dat was ook de reden dat SoloPartners was uitgenodigd. SoloPartners was immers, vanaf de tweede ronde COVID-vaccinaties, verantwoordelijk voor de uitnodigingen aan zzp’ers in de zorg, zorgmedewerkers van kleinschalige zorgaanbieders en in de PGB. En voor de uitnodigingen aan PGB-budgethouders.

Planmatige aanpak

Het advies van het MIT is erop gericht om een volgende pandemie beter voorbereid en planmatiger te lijf te gaan dan met COVID het geval was. Er moet dan ook veel meer aandacht zijn voor de maatschappelijke impact van de te nemen maatregelen; staan maatregelen in goede verhouding tot de risico’s die worden gelopen?

Regionale en lokale aanpak

Er is geleerd van de COVID-pandemie; er moet beter geluisterd worden en meer gebruik worden gemaakt van maatschappelijke organisaties. Dit maakt regionale of lokale oplossingen mogelijk die beter aansluiten bij de behoefte en de risico’s van de bewoners in dat gebied. Bovendien voorkom je zo dat je heel Nederland dezelfde maatregelen oplegt die mogelijk lang niet overal het gewenste effect hebben.

Tweede Kamer binnenkort aan zet

Het MIT-advies wordt op korte termijn door de nieuwe minister van SZW aangeboden aan de Tweede Kamer. Die is vervolgens aan zet om met het kabinet te debatteren over het opvolgen van de adviezen, de maatregelen die daarvoor nodig zijn en het benodigde geld.

Voorlopig is het dus nog even afwachten. Geïnteresseerd in het MIT-advies met de bijlagen? Klik hier.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 42.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket