Aanvraag zorgbonus verlengd naar 6 november!

Verlenging aanvraag

Bericht geplaatst 30 oktober 2020 om 17:56

De aanvraag voor de zorgbonus is met een week verlengd naar 6 november. Minister Van Ark roept instellingen op om alsnog de zorgbonus voor zzp’ers en andere externe krachten aan te vragen. We hopen dat dit de oplossing is voor veel zzp’ers en andere externen, die nu de zorgbonus mislopen. Tot nu toe lijkt namelijk niet de aanvraagtermijn maar juist de bereidheid vanuit de zorginstellingen het grootste probleem te zijn. 

Minister Van Ark maakte afgelopen woensdag het besluit om de termijn met een week te verlengen. Dit deed ze naar aanleiding van verschillende Kamervragen die werden gesteld omtrent het aanvragen van de zorgbonus voor externen. Naar aanleiding van dit besluit hebben wij een brief opgesteld voor jou. Deze brief kun je sturen naar de zorgorganisatie waarvoor jij werkzaam bent geweest in de periode waarover de zorgbonus aangevraagd kan worden. We spelen hiermee in op het huidige besluit van Minister Van Ark en we hopen dat de instellingen hun standpunt de komende week gaan wijzigen. In deze brief roepen we opdrachtgevers op om gehoor te geven aan de oproep van Minister Van Ark.

Download hieronder de brief en deel deze met de instelling waar jij deze betreffende periode voor gewerkt hebt. Indien een organisatie niet verandert van standpunt, laat het ons weten.

In de kamerstukken van de 17de vergadering in de Tweede Kamer is terug te lezen hoe er tot dit besluit van verlenging is gekomen. Ook komt hier het onderdeel pgb terug, want de zorgverleners die daar werkzaam zijn hebben tot op heden nog geen duidelijkheid. Er komt een tweede loket voor pgb-zorgverleners die rechtstreeks werkzaam zijn voor een pgb-houder. Om de pgb-zorgverleners de bonus toe te kennen is er een andere uitvoering nodig. Deze beoordeelt de SVB. Het streven is om dit aanvraagloket bij de SVB begin 2021 te openen.

Cijfers

Om je een beeld te geven van het aantal aanvragen voor de zorgbonus zijn we op zoek gegaan naar getallen. Ook deze kwamen voor in de kamerstukken. Op 27 oktober bleken er door 77.871 zorgaanbieders voor in totaal 788.793 zorgprofessionals een bonus aanvraag te zijn ingediend. Van de 788.793 zorgprofessionals waren dit 69.009 bonussen welke betrekking hebben op derden. Denk hierbij aan zzp’ers, uitzendkrachten en ingehuurde schoonmakers.

lid worden

Hoe nu verder?

Indien er instellingen zijn die alsnog weigeren het besluit van het kabinet te volgen dan horen wij graag wie dit zijn en met welke reden jij de bonus niet ontvangt. Deze feiten zijn belangrijk om uit te stippelen hoe we jullie verder kunnen ondersteunen zodat iedere zzp’er in de zorg, die recht heeft op de zorgbonus, deze ook kan ontvangen.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket