AED, verdubbelt de overlevingskans

Bericht geplaatst 2 juni 2017 om 18:34

Het belang van een AED

Waar de brandblussers van essentieel belang zijn voor een brand, kan een AED van levensbelang zijn bij een hartstilstand. Maar, een brandblusser is vaak snel gevonden. Echter weet jij waar je de dichtstbijzijnde AED kan vinden?

Stel je voor je hebt een eigen praktijk. Met natuurlijk regelmatig mensen over de vloer. Is er in jouw praktijk een AED of in de directe omgeving van jouw praktijk?

Wat is  een AED?

AED betekent Automatische Externe Defibrillator. Hiermee kan je met behulp van automatische schokken een hartstilstand tegengaan. Tegenwoordig zijn deze apparaten zo geavanceerd dat zelfs niet BHV-ers ze kunnen gebruiken.

Wat betekent BHV?

BHV betekent BedrijfsHulpVerlener. Iedere organisatie is verplicht minimaal één Bedrijfshulpverlener in dienst te hebben. Deze bedrijfshulpverlener biedt hulp bij brand, calamiteiten en verleent ook vaak eerste hulp. Hoe hoger het risico is dat de werknemers lopen, des te meer bhv-ers in dienst moeten zijn.

Jaarlijks veel slachtoffers

Wist je dat 1 op de 1500 mensen bij het werk of in een instelling een hartstilstand krijgen?
Een bhv-er kan door een AED te gebruiken de overlevingskans verdubbelen van 30 naar 60%!
Daarnaast voorkom je hersenschade bij een hartstilstand.

Kortom, Meer weten? Bekijk onderstaande video.

Veilig gevoel voor je cliënten

Werkend als zzp’er in de zorg, bied jij je cliënten en jouw eigen omgeving veiligheid. Jij bent diegene die bij nood kan helpen. Dus grote kans dat je al BHV’er bent en met een AED overweg kunt.

Maar als zzp’er heb je het ook druk. En kan het goed zijn dat je dit weliswaar heel belangrijk vindt, maar er gewoon nog niet aan toegekomen bent.

Leuk om te weten dat je een cursus BHV met AED kan volgen die maar één dag duurt. En die je dan afsluit met een certificaat. Bedrijven staan ook vaak te springen om mensen die beiden kunnen. Ze willen daar ook graag wat extra’s tegenover stellen.

Iets voor jou en nieuwsgierig geworden? Lees dan hier verder.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket