Akkoord modelovereenkomsten en informatiekaart voor de zelfstandige zorgverlener

Bericht geplaatst 11 februari 2015 om 15:44

SoloPartners heeft je al eerder op de hoogte gebracht over de inspanningen die BTN en FNV Zelfstandigen verricht hebben om ook zelfstandige zorgverleners in de zorg actief te kunnen houden. En dan met name door de inzet van modelovereenkomsten.

Verschillende malen is gemeld dat BTN & FNV Zelfstandigen zeer dicht bij een definitieve oplossing waren.
In het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de totstandkoming van modelovereenkomsten.

We zijn erg blij dat we je kunnen melden dat we zojuist een schrijven hebben ontvangen van het ministerie van Financiën en het ministerie van VWS. Zij hebben bevestigd dat de modelovereenkomsten door beide ministeries zijn omarmd. Na 7 jaar volharden is uiteindelijk dit resultaat gerealiseerd.

Je kunt de betreffende brief van de minister van VWS hier lezen. Daarnaast is er ook een informatiekaart voor de zelfstandige zorgverlener opgesteld. Hierin staan duidelijke richtlijnen en vereisten voor het zelfstandig ondernemen in de zorg. Deel deze kaart met mede zzp’ers in de zorg, en collega’s die wellicht nog willen starten als zzp’er. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen op de hoogte is van de weg naar succesvol ondernemerschap.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket