Eigen AGB-code voor sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (SPV)

wvggz AGB

Bericht geplaatst 15 februari 2022 om 11:47

Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (SPV) krijgen binnenkort een eigen AGB-code. Daarmee wordt het voor deze beroepsgroep mogelijk om zich beter te profileren. De werkzaamheden van een SPV-er worden afzonderlijk geregistreerd waardoor hun belang voor de zorg beter naar voren komt.

De nieuwe AGB-code is er gekomen op initiatief van V&VN-afdeling SPV. Om die eigen AGB-code uiteindelijk ook echt erdoor te krijgen, stelden Vektis en de NZa eisen aan de kwaliteit van de SPV-ers die daarvoor in aanmerking willen komen. Dat heeft er toe geleid dat Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen die in aanmerking willen komen voor de nieuwe AGB-code, ingeschreven moeten te zijn in het kwaliteitsregister van V&VN. Dat is aanvulling op de registratie in het BIG-register.

V&VN schreef eerder al een uitgebreid artikel over dit onderwerp. Wil je dus nog meer informatie, lees dan dit artikel.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 39.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket