bonus voor de zzp'er

Bericht geplaatst 25 juni 2020 om 19:10

Sinds vanmiddag stromen de vragen binnen sinds er bekend werd dat er een bonus van €1000 netto beschikbaar wordt gesteld, als dank voor de inzet van zorgmedewerkers tijdens de coronacrisis.

Heb jij als zzp’er ook recht op de bonus van € 1000 netto?

We hebben aangedrongen op duidelijkheid voor zzp’ers in de zorg. Inmiddels zijn wij van mening dat de bonus ook voor veel zzp’ers zou kunnen gaan gelden. Zo stelt de Kamerbrief die net uitgekomen is dat ‘alle professionals die in de zorg en ondersteuning werken‘, recht hebben op de bonus. Even verderop staat ‘de bonusregeling wordt in de zomermaanden opgesteld. Op het moment dat de bonusregeling in werking is getreden, kunnen zorginstellingen een aanvraag indienen voor hun werknemers en zzp-ers die de afgelopen tijd een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in de bestrijding en het opvangen van de corona- pandemie.’ Het lijkt er op dit moment op dat de verdeling van de bonus vooral via werkgevers wordt verdeeld.

Aangezien veel zzp’ers in de zorg niet alleen via zorgorganisaties opdrachten aannemen, maar bijvoorbeeld ook in de wijkverpleging eigen cliënten hebben die met Covid besmet zijn geraakt, gaan we de aankomende periode in gesprek met het ministerie om dit onder de aandacht te brengen. Zzp’ers met eigen cliënten zetten zich namelijk ook in voor Covid-19 patiënten in de thuissituatie. Zij verdienen daarvoor ook waardering. De aankomende weken gaan wij voor jullie aan de slag om de bonus voor alle zzp’ers in de zorg te laten gelden die met het coronavirus te maken hebben gehad.

SoloPartners – zet zich in voor de zzp’er in de zorg

SoloPartners is als brancheorganisatie iedere dag actief met het behartigen van de belangen van zzp’ers in de zorg. Sluit je aan >>

* Dit artikel heeft op 26 juni om 10.00 een update gehad.

* Update 29 juni: Werkgevers willen niet beslissen wie wel of niet een bonus krijgt

*Het vervolg artikel: Hoe komt de regeling van de zorgbonus eruit te zien?

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket