toetsingskaders

Bericht geplaatst 14 december 2021 om 13:43

Sommige cliënten die besmet zijn geraakt met en/of behandeld zijn voor corona hebben na hun herstel langdurige en intensieve zorg nodig. In het kader van deze nazorg (herstelzorg) publiceerde Vilans een aantal documenten. We geven je hier graag een overzicht van deze documenten.

Infographic: herstelzorg thuis na corona: wie doet wat?

Vanwege de diversiteit aan klachten en gevolgen van corona is het noodzakelijk dat zorgprofessionals uit verschillende disciplines met elkaar samenwerken. In de herstelzorg thuis kun je denken aan de wijkverpleegkundige, een psycholoog of een fysiotherapeut. Omdat samenwerken over de disciplines heen nog niet altijd vanzelfsprekend is wanneer cliënten thuis herstellen, wordt zorgprofessionals gevraagd elkaar actief op te zoeken en te betrekken in het proces rondom herstelzorg na corona. Onderin dit artikel staat een infographic die een overzicht geeft van alle zorgverleners in de thuiszorg die een rol (kunnen) spelen in dit proces. Ook worden praktijkervaringen gedeeld en wordt het belang van samenwerken benadrukt. De infographic is bedoeld voor zorgprofessionals in de thuiszorg, eerstelijnszorg en sociaal domein.

Draaiboek

Om de herstelzorg na een besmetting met of behandeling voor corona goed op te starten, stelde Vilans in 2020 een draaiboek op. Het draaiboek is een aanvulling op draaiboeken die mogelijk reeds zijn gemaakt binnen (thuis)zorginstellingen. Het is bedoeld om snel en goed veilige zorg en ondersteuning op te starten. De voorbeeld zorgplannen en uitgewerkte casuïstiek dragen hier ook aan bij.

Het draaiboek herstelzorg na corona is voor iedereen gratis te downloaden. Wil jij het draaiboek graag inzien? Download dan hier het draaiboek ‘herstelzorg na corona’.

Infographic draaiboek herstelzorg na corona

In de bovenstaande infographic hebben ze het draaiboek ook in een handig overzicht voor je samengevat.

De infographic kun je ook downloaden via deze link.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket