Het kwaliteitspakket groeit verder: dit hebben we onlangs toegevoegd

Bericht geplaatst 16 april 2019 om 14:41

Naast de rol van brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg, biedt SoloPartners ook een aantal services voor onze leden. In het basispakket hebben wij de klachtenregeling centraal gesteld. Dit blijft voorlopig ongewijzigd. Voor onze leden met een kwaliteitspakket komen er steeds meer elementen bij die je helpen bij jouw ondernemerschap. Hieronder een overzicht.

Nieuw: Zorgdossier

Inmiddels hebben we onze versie van een uitgebreid zorgdossier enkele weken online staan en ontvangen we spontaan positieve feedback terug van de eerste gebruikers. Het zorgdossier heeft 36 losse onderdelen die je zelf kunt downloaden en aanpassen. Deze documenten hebben we in Word format in ons systeem geplaatst. Op die manier kun jij een zorgdossier samenstellen dat bij jouw werkzaamheden past. Van anamnese tot risicoanalyse en van sleutelovereenkomst tot dagrapportage: alle benodigdheden zijn aanwezig. Eén van de eisen vanuit de kwaliteitswet Wkkgz is dat je beschikt over een eigen zorgdossier. Als lid van ons kwaliteitspakket voldoe je op deze manier aan de eis.

Nieuw: Model zorgovereenkomst en Algemene voorwaarden

Veel zzp’ers in de zorg werken met een overeenkomst van een derde partij, zoals het format van de SVB, een bemiddelende organisatie of een opdrachtgever. We vinden het belangrijk dat onze leden over een eigen versie beschikken, zodat jij voor jezelf een eigen vertrekpunt hebt tijdens onderhandelingen over een opdracht. Een Word model zorgovereenkomst dus, die je terug kunt vinden in de online omgeving van SoloPartners en naar eigen wens kunt aanpassen.

Naast die zorgovereenkomst per opdracht, vinden we het ook belangrijk dat je als zzp’er eigen algemene voorwaarden hebt. Zo kun je los van de specifieke opdracht, ook uitleggen waar opdrachtgevers op mogen rekenen. Deze algemene voorwaarden kun je zelf aanpassen als je dat op prijs stelt, want ook hier wordt een Word versie aangereikt. Ga je in de praktijk werken met algemene voorwaarden? Dan kun je ze deponeren bij de Kamer van Koophandel als je dat wilt.

Nieuw: Medicatiebeleid

Alhoewel niet ál onze leden te maken hebben met medicatieverstrekking, zijn er zelfstandige zorgprofessionals die hier wel mee te maken hebben. En zij zijn verplicht daar een beleid voor te hebben. Het medicatiebeleid is iets anders dan een medicatieprotocol en gaat in op de wijze waarop jij als zorgaanbieder omgaat met medicatieverstrekking. In het medicatiebeleid beschrijf je de taken, verantwoordelijkheden en afspraken over het gehele medicatieproces. Hoe ga je om met uitzetten van medicatie, scholing, bewaring en wat doe je bij fouten? Het medicatiebeleid beschrijft een aantal zaken hierover, en we hebben hem als format voor jou in onze online omgeving geplaatst.

Verder doorontwikkeld: jouw Profielpagina

Als je jouw lidmaatschapsnummer achter deze link plaatst, dan komt jouw profielpagina omhoog. Jouw link vind je ook onderaan het ledencertificaat. Mijn dummy profielpagina vind je als voorbeeld hier, omdat ik lidmaatschapsnummer 991 heb. Alle leden van SoloPartners hebben zo’n pagina. Echter is de pagina van onze kwaliteitsleden is uitgebreider dan die van onze basisleden.

We zijn deze profielpagina aan het doorontwikkelen, zodat jij op deze manier een pagina hebt die je aan anderen als visitekaartje kunt laten zien. De noodzaak voor het hebben van een eigen website neemt daardoor af. Hier is wel voor nodig dat jouw privacyreglement en klachtenprocedure eenvoudig te vinden zijn. Het is nu al mogelijk om jouw documenten te uploaden in het systeem, en op die manier jouw profielpagina up-to-date te maken.

Wat er al was

Naast het nieuwe zorgdossier, de zorgovereenkomst, de algemene voorwaarden en het medicatiebeleid waren er al een aantal belangrijke ingrediënten in het kwaliteitspakket aanwezig. Toegang tot de KICK protocollen van Vilans, een gratis VOG, een systeem voor het melden van incidenten en klachten, een lidmaatschapscertificaat, een privacyverklaring en de klachtenregeling waren al terug te vinden in het systeem. We bouwen voortdurend door aan de inhoud van het kwaliteitspakket, zodat jij als zelfstandige zorgprofessional zoveel mogelijk ruimte hebt om te doen wat je het liefst doet: zorg verlenen.

Wil jij ook het kwaliteitspakket?

Naast een rol als brancheorganisatie biedt SoloPartners ook services. Wil jij ook het kwaliteitspakket? Leden met het basispakket kunnen een upgrade uitvoeren door in het ledensysteem in te loggen via https://leden.solopartners.nl.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket