Nationaal Hitteplan geactiveerd

hitteplan

Bericht geplaatst 6 augustus 2020 om 15:44

Vanaf vandaag is het Nationaal Hitteplan actief. Wat betekent dit?

Nationaal Hitteplan

Hitte kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Vooral bij mensen die in de risicogroep zitten (ouderen, mensen met een chronische ziekte, mensen met overgewicht, dak- en thuislozen). Om iedereen hierover tijdig te informeren, heeft het RIVM in samenwerking met een aantal partners een Nationaal Hitteplan gemaakt. Hier vind je een samenvatting van het Nationaal Hitteplan. Op dit moment is het Nationaal Hitteplan geactiveerd.

Het RIVM beslist in overleg met het KNMI om het plan al dan niet te activeren. Er wordt hierbij o.a. rekening gehouden met het vooruitzicht op aanhoudend warm weer, naar de temperatuur, verwachte nachttemperatuur en luchtvochtigheid. Deze factoren worden meegenomen bij het besluit om een plan wel of niet in te gaan zetten. Een aantal adviezen die in het hitteplan worden gegeven zijn: voldoende drinken, jezelf en de woning (leefomgeving) koel houden en zorgen voor elkaar. Als zorgverlener kun je jouw cliënten tijdens een warme periode ondersteunen in het volgen van deze adviezen, vergeet hierbij jezelf niet.

Het kan zijn dat de huidige omstandigheden als gevolg van COVID-19 mogelijk extra vragen oproepen. Al deze vragen zijn door het RIVM samengebracht en beantwoord op hun website: https://www.rivm.nl/hitte/vragen-en-antwoorden-hitte-covid-19

Op de website van RIVM vind je ook materiaal dat jou kan ondersteunen in de communicatie met cliënten: https://www.rivm.nl/hitte/communicatiemiddelen-hitte.

Ben je op zoek naar de procedure die specifiek voor jouw beroepsgroep geldt, informeer dan bij je beroepsvereniging.

Bron / meer informatie
Nationaal Hitteplan
RIVM

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket