Bericht geplaatst 14 november 2019 om 13:34

Belangrijk: Niveau 3 en 4 kunnen nu hun indicatiesteller toevoegen aan AGB-registratie

Op initiatief van Zorgverzekeraars Nederland en de zorgverzekeraars moeten zzp’ers in de wijkverpleging vanaf 1 januari de indicatiesteller van de door hun geleverde zorg registreren.

Dit wordt geregistreerd in het AGB-register van Vektis. De indicatiesteller is een verpleegkundige met minimaal niveau 5 die voor jouw cliënten de zorg indiceert en betrokken is bij het bewaken, opstellen en evalueren van de zorg.

Hoe registreer ik de indicatiesteller?

Je kunt de indicatiesteller van de zorg doorgeven via AGBcode.nl/indicatiestelling. Doe deze aanvraag voor 1 januari 2020. Indicatiestellers krijgen na de aanvraag een mail om de opgegeven indicatiestelling-relatie te beoordelen. Keurt de indicatiesteller de opgegeven relatie goed, dan wordt deze toegevoegd aan het AGB-register.

AGB-code nodig?

Om de relatie indicatiesteller-wijkverpleegkundige te registreren hebben de betrokken zorgverleners een AGB-code nodig. Heeft 1 van de 2 nog  geen AGB-code? Vraag deze dan aan op AGBcode.nl.

Vragen?

Heb je vragen over dit initiatief? Neem dan contact op met uw preferente zorgverzekeraar.

Dit bericht is in ongewijzigde vorm geplaatst op verzoek van Vektis

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket