vaccinatie

Bericht geplaatst 13 april 2021 om 14:59

In tegenstelling tot wat er eerder in de vaccinatiestrategie stond, zal de groep ‘Overige zorgverleners’ niet apart worden opgeroepen voor een vaccinatie. Deze groep wordt dus niet als restcategorie opgeroepen zodra alle andere zorgverleners zijn gevaccineerd. Zorgverleners die tot deze groep behoren, moeten dus de uitnodiging afwachten die zij op basis van hun leeftijd zullen ontvangen.

Behoor je tot deze groep en wil je graag iets meer duidelijkheid krijgen over wanneer en met welk vaccin je zult worden gevaccineerd, doorloop dan de vragenlijst op rijksoverheid.nl.

Is jouw vaccinatie afspraak recent afgezegd?

In verband met de bijwerkingen van het AstraZeneca vaccin, die recentelijk aan het licht zijn gekomen, gebruiken ze dit vaccin niet meer bij personen onder de 60 die nog twee prikken moeten krijgen. Reeds gemaakte afspraken zullen worden afgezegd zonder dat er meteen een nieuwe afspraak kan worden gemaakt. Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van de vervangende vaccins van Pfizer, Moderna of Janssen. GGD’s sturen de personen waarvan de afspraak is afgezegd een SMS zodra zij een nieuwe afspraak voor vaccinatie kunnen gaan maken.

Wel of geen AstraZeneca?

Personen geboren in of voor het jaar 1960 ontvangen nog gewoon het AstraZeneca vaccin. De gemaakte afspraken blijven ook gewoon geldig. Als je al een eerste prik hebt gehad met AstraZeneca, dan krijg je ook je tweede prik met dit vaccin. Gemaakte afspraken daarvoor blijven dan ook staan. Dit omdat de Gezondheidsraad het risico op ernstige bijwerkingen na een tweede prik als bijzonder laag inschat.

We proberen je via deze website zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het vaccinatieprogramma rondom COVID-19. Echter gaan de ontwikkelingen rondom het vaccinatieprogramma zo snel, dat het voor velen en dus ook voor ons onduidelijk is. We wachten dan altijd tot er meer duidelijkheid is, voordat we jullie hierover gaan informeren.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket