WZD

Bericht geplaatst 7 mei 2021 om 15:02

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bereid een evaluatie voor over artikel 2.2 uit de Wet Zorg en Dwang (WZD). En ook over het stappenplan dat daar uit vloeit. Het doel is om tot een versoepeling van het stappenplan te komen. Heb jij ervaring met de WZD en wil je je mening delen, laat het ons weten.

In de praktijk blijkt dat de toepassing van de WZD en het stappenplan voor nogal wat problemen zorgt. Uiteindelijk kan de zorgverlening hierdoor in gevaar komen. Daarom is het de bedoeling dat het stappenplan wordt versoepeld. Om die versoepeling op de juiste wijze vorm te geven wil het ministerie eerst in gesprek met zorgverleners. Daarna gaan ze het gesprek aan met beleidsmakers en juristen.

De zorgaanbieders worden betrokken bij de versoepeling zodat de knelpunten die zij nu in de praktijk ervaren, ook daadwerkelijk worden opgelost. Heb je ervaring met de WZD in de praktijk en wil je meepraten in de evaluatie? Stuur dan een e-mail naar info@solopartners.nl. Wij zorgen dan dat jouw gegevens bij de juiste persoon binnen het ministerie van VWS terecht komen.

De Wet zorg en dwang geeft regels voor het toepassen van onvrijwillige zorg, oftewel zorg waarmee de cliënt of zijn/haar vertegenwoordiger niet instemt. Het spreekt voor zich dat in dergelijke situaties zorgvuldig moet worden gehandeld. De WZD en het stappenplan bieden daarvoor het kader.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket