Nieuws

Recht op betere financiële en fiscale bescherming

vrijdag 17 mei 2019    Dit artikel delen

Maak kennis met onze partner: De Kroon Adviseurs

Als brancheorganisatie steunen we zelfstandige zorgprofessionals op alle niveaus. Daarvoor werken we nauw samen met diverse partners: specialisten die onze leden met gericht advies verder helpen. In deze rubriek stellen we ze voor, steeds aan de hand van vijf vragen en vijf antwoorden. Deze keer: belastingspecialist Gijs Steijsiger van De Kroon Adviseurs.

Wat zijn jullie voor een kantoor?

“Je kunt ons het beste omschrijven als een informeel advieskantoor met veel fiscale en financiële kennis. Daarnaast staan we ook op juridisch vlak ons mannetje. Vanuit die specialismen werken we voor twee doelgroepen: gastouders en zzp’ers in de zorg.”

Vanwaar die focus op zelfstandige zorgverleners?

“Ze doen fantastisch werk, dat ontzettend waardevol is voor de samenleving. Daarom verdienen ze betere financiële en fiscale bescherming bij het uitoefenen van hun vak. En omdat wij de zorgsector als geen ander kennen, weten we precies waar zzp’ers behoefte aan hebben en hoe we ze zo goed mogelijk kunnen helpen. Reactief én proactief.”

Wat is momenteel een typisch vraagstuk van zzp’ers in de zorg?

“We krijgen veel vragen over de risico’s van zelfstandig ondernemen. Dat is ook niet zo vreemd, want de scheidslijn tussen een (verkapt) dienstverband en zelfstandig ondernemerschap is soms flinterdun. Als de Belastingdienst van mening is dat er op de een of andere manier sprake is van een arbeidsovereenkomst, draai je als zzp’er voor de kosten op. Omdat dat vaak om enorme bedragen gaat, is het altijd verstandig om je contract vooraf goed te laten controleren.”

Wat maakt jullie tot hét kantoor om zelfstandige zorgverleners te helpen?

“We bekijken situaties altijd vanuit de zzp’er en nooit vanuit de zorginstelling. Zelfstandige zorgverleners hebben onze hulp veel harder nodig. Zo hebben we een speciaal boekhoudprogramma voor zzp’ers in de zorg ontwikkeld. Daardoor zie je nooit meer een aftrekpost over het hoofd en loop je geen geld mis. Én je voldoet automatisch aan de wettelijke administratieplicht.”

Op wat voor wijze werken jullie samen met SoloPartners?

“SoloPartners is een krachtige spreekbuis voor zzp’ers in de Nederlandse zorg. Daar werken we graag mee samen, bijvoorbeeld door het delen van kennis via nieuwsbrieven en blogs. Ook kunnen leden van SoloPartners tegen aantrekkelijke tarieven gebruikmaken van onze diensten. Zéker als ze nog maar net begonnen zijn.”

Dit artikel delen