regeling niet geleverde zorg

Bericht geplaatst 5 maart 2021 om 10:49

Ook niet-geleverde pgb-zorg die wordt betaald vanuit de Zorgverzekeringswet mag vanaf nu worden doorbetaald. De regeling gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 oktober 2020 en is geldig tot en met 31 december 2021. In december schreven we over de regeling niet-geleverde pgb-zorg voor de Wmo, Jeugdwet en Wlz in dit artikel. Recent is er ook een regeling voor niet-geleverde zorg voor de Zvw bekend gemaakt.

Voorwaarden

De niet-geleverde zorg wordt alleen vergoed wanneer er bij jou of jouw cliënt sprake is van –kans op- een besmetting met Covid-19 of bij verplichte quarantaine. De niet-geleverde zorg wordt niet doorbetaald bij een vrijwillige quarantaine vanwege angst om besmet te raken.

Registratie niet-geleverde zorg

Om (achteraf) aan te kunnen tonen dat het doorbetalen van niet-geleverde zorg rechtmatig is, is het belangrijk dat de budgethouder een administratie aanlegt en bewaart. Deze bestaat uit:

  • een overzicht van de niet-geleverde Zvw zorg (hiervoor kan een formulier opgevraagd worden bij de eigen zorgverzekeraar);
  • een schriftelijke bevestiging van de besmetting, bijvoorbeeld de uitslag van een positieve test en de afspraakbevestiging van de test (wanneer er geen schriftelijke bevestiging voorhanden is, kun je met jouw cliënt een notitie maken waarin wordt vermeld dat er sprake is van –kans op- besmetting).

Betaling niet-geleverde zorg

Voor de niet-geleverde zorg stuur je een factuur aan de budgethouder. De zorgverzekeraar vergoedt vervolgens de kosten van niet-geleverde zorg aan de budgethouder. Meer informatie informatie vind je op de site van het svb.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket