Bericht geplaatst 14 mei 2019 om 10:54

Twee jaar geleden heeft SoloPartners de rol van brancheorganisatie op zich genomen. Gedurende die periode zijn we van 3000 naar 11.000 leden gegroeid! De massa aan leden zorgt ervoor dat we onszelf steeds beter kunnen positioneren. Op deze manier kunnen we hard werken aan de positie van de zzp’er in de zorg. Eén van de prioriteiten die we onszelf hebben gesteld, is dat we aanwezig willen zijn bij evenementen waar onze leden rondlopen en de boodschap over de zzp’er in de zorg willen delen. Waar zijn we te vinden en hoe kiezen we uit de talloze mogelijkheden om jou te treffen?

Van congres tot presentatie

Kort gezegd komt het erop neer dat we graag uitgenodigd worden op bijeenkomsten van, voor en over zelfstandige zorgprofessionals. We merken hierbij wel dat partijen om ons heen nog vooral moeten leren dat we uit te nodigen zijn. We bezoeken vakinhoudelijke congressen en beurzen, variërend van alternatieve geneeswijzen tot aan verpleegkundige zorg. Bij dit type evenementen werken we vanuit een beursstand. We bieden dan vaak een presentatie of we doen op een andere manier mee. De boodschap die we hierbij verkondigen is dat de zzp’er in de zorg er mag zijn en een belangrijk onderdeel uitmaakt van de zorgsector.

Naast deze manier van presenteren, geven we ook inhoudelijke bijdrages aan bijeenkomsten van bemiddelende organisaties, samenwerkingsverbanden van zzp’ers of startersavonden van bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel. Hier staat wet- en regelgeving vaak centraal, of wordt ons gevraagd om een laatste stand van zaken rondom de zzp’er in de zorg. Tenslotte merken we ook dat samenwerkingsverbanden van werkgevers / opdrachtgevers ons steeds vaker weten te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan collega brancheorganisaties of regionale samenwerkingsverbanden. Bij dit type organisatie staat de rol van opdrachtgever – opdrachtnemer dikwijls centraal. Hoe ga ik met de zzp’er in de zorg om?

We doen deze activiteiten gemiddeld eens per week en onze deelname is kosteloos.

Voorbeelden

De afgelopen periode hebben we een aantal bijeenkomsten bijgewoond in samenwerking met onze partners. Zo hadden we een bijdrage aan de startersdag voor zorg zzp’ers bij de Kamer van Koophandel. We deden mee aan twee bijeenkomsten van Pidz en een bijeenkomst van Puurzorg Netwerkt. We bezochten het samenwerkingsverband ZoSz, een collectief aan samenwerkende zzp’ers. Daarnaast stonden we ook op de beurs voor alternatieve geneeswijzen en de Florence Nightingale Fair van afgelopen week. Op deze manier proberen we op allerlei wijzes het verhaal van de zzp’er in de zorg te presenteren, begeleiden en vragen over deze bijzondere groep te beantwoorden.

De ledenbijeenkomst

Dit jaar zijn we gestart met de ledenbijeenkomsten van SoloPartners. We streven naar ongeveer één bijeenkomst per maand, exclusief voor leden van SoloPartners. Bij de ledenbijeenkomst laten we ongeveer 30 personen toe die we uitgebreid informeren over de laatste stand van zaken rondom de zzp’er in de zorg. Het zijn bijeenkomsten waar de bevlogenheid van de zzp’er in de zorg goed tot uiting komt, niet in de laatste plaats omdat de aanwezigen ook hun belemmeringen benoemen uit de praktijk. Deze dialoog leidt tot het vaststellen van de pijnpunten in de praktijk en hiermee kunnen wij vervolgens weer op pad. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we in op bijvoorbeeld keurmerken, de opvolger van de wet DBA – de webmodule, de eisen waar de Inspectie op toetst en hoe ga je bijvoorbeeld om met een zorgovereenkomst?

We doen deze activiteiten gemiddeld eens per maand en voor leden is deelname kosteloos.

Op welk moment waar?

De oplettende lezer heeft gemerkt dat de navigatiebalk aan de bovenzijde van de website onlangs is gewijzigd. We hebben een aparte Agenda pagina opgezet om jou te laten zien waar we op welk moment aanwezig zijn. De evenementen die voor zorgprofessionals te benaderen zijn, plaatsen we hier op een overzichtelijke manier onder elkaar. Je kunt je via deze agenda items ook opgeven voor diverse evenementen. Hou deze pagina in de gaten, aangezien er iedere maand weer nieuwe mogelijkheden bij komen om jouw brancheorganisatie in de praktijk tegen te komen.

Zelf iets organiseren?

We vinden het van groot belang dat het verhaal van de zzp’er in de zorg op een goede wijze wordt verteld. Door middel van kennis delen en de genuanceerde dialoog over de zelfstandige zorgprofessional komen we dichter tot elkaar. Het maakt ons niet uit of een samenwerkingsverband van zzp’ers, een bemiddelende organisatie, een zorgorganisatie, een brancheorganisatie, een serviceorganisatie of een opdrachtgever onze aanwezigheid op prijs stelt. Wil je zelf iets organiseren? Stuur ons dan een bericht via ons online contactformulier om de mogelijkheden te verkennen.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket