SoloPartners organiseert zzp bijeenkomsten. Wat kun je verwachten?

Bijeenkomsten SoloPartners

Bericht geplaatst 15 september 2020 om 15:03

Wil jij starten als zzp’er in de zorg? Of ben je zzp’er en wil je meer achtergrond over wat er speelt rondom het zelfstandig ondernemerschap? SoloPartners organiseert zzp bijeenkomsten voor starters én ervaren zzp’ers in de zorg. Waarom houden we deze bijeenkomsten en wat kun je verwachten?

Inmiddels zijn er 165.000 zzp’ers in de zorg

Het zzp-schap in de zorg in ongekend populair. De afgelopen vijf jaar is het aantal zzp’ers in de zorg verdubbeld. Als we onze achterban van 15.000 zzp’ers bevragen, dan merken we dat zorgprofessionals vooral op zoek zijn naar vrijheid, flexibiliteit en eigen regie. Dit vinden ze op dit moment onvoldoende in loondienst. Het is voor werkgevers niet eenvoudig om in te springen op deze behoeftes. De laatste jaren stijgt het aantal zzp’ers zo sterk, dat het totaal aantal de 165.000 in de zorg is gepasseerd. Van alle mensen die werken in de zorg, is inmiddels zo’n 12% zzp’er.

Goede voorbereiding is noodzaak

We merken dat een aantal zorgprofessionals onvoldoende voorbereid starten als zelfstandige. Hierdoor kunnen zij in de problemen komen. Als je ervoor kiest om als zelfstandig ondernemer te werken in de gezondheidszorg, komen daar nogal wat regels bij kijken. De afgelopen jaren zijn de eisen rondom het ondernemerschap in de zorg toegenomen. Het is belangrijk om problemen met de Belastingdienst, de Inspectie, zorgverzekeraars, intermediairs of opdrachtgevers te voorkomen. Een goede voorbereiding is hierbij essentieel. We zien het als onze verantwoordelijkheid om onafhankelijke voorlichting te geven over wat er bij het zzp-schap komt kijken. Daarnaast bieden we services die jou op weg helpen met het voldoen aan de eisen.

SoloPartners organiseert zzp bijeenkomsten met informatie

SoloPartners is een aantal jaar geleden gestart met het geven van bijeenkomsten. Deze zijn toegankelijk voor leden en niet leden. Soms organiseren we deze bijeenkomsten zelf onder de naam van SoloPartners. Soms worden we uitgenodigd door intermediairs om een bijeenkomst te geven voor geïnteresseerden. Je leest hier waar we op welk moment zijn. Deelname aan een bijeenkomst is kosteloos. We merken wel dat het daardoor vrijblijvend wordt voor sommigen. Gemiddeld komt zo’n 30% van de ingeschreven zorgverleners uiteindelijk niet opdagen. Je bent van harte welkom, maar zorg er wel voor dat je daadwerkelijk tijd vrij maakt om deel te nemen.

Wat bespreken we tijdens zo’n zzp bijeenkomst?

Voor ons gaat het erom dat je na een bijeenkomst wegloopt met een actueel beeld over waar jij staat als zzp’er. We gaan in op de actualiteit van dit moment. Hoe kijkt de Belastingdienst naar jou? Welke opstelling kun je verwachten vanuit een opdrachtgever of intermediair? Hoe zit het met zorgverzekeraars? Wat is de betekenis van keurmerken voor zzp’ers in de zorg? Welke wettelijke verplichtingen gelden voor jou? Waar liggen de kansen op dit moment? Het zijn dit soort vragen die we vaak gesteld zien worden en dus bespreken. Neem vooral ook jouw eigen vragen mee naar onze bijeenkomst, want daar maken we ruimte voor. Na de bijeenkomst delen we de presentatie met jou, zodat je het nog eens rustig door kan lezen.

Starten en voorbereiden op zzp-schap doe je met SoloPartners

Als brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg mag je van ons onafhankelijke en actuele informatie verwachten. Hier kun je over lezen op onze website, of je kunt het gesprek aangaan tijdens onze bijeenkomsten. We nodigen je uit om een keer kennis te komen maken tijdens één van onze bijeenkomsten. Ben je al gestart als zzp’er in de zorg en ben je van mening dat je jouw zaken best wel op orde hebt? Dan dagen wij je uit om dit te testen tijdens onze informatie bijeenkomsten.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket