Tarieven pgb-tarieven verhoogd voor de Zvw en Wlz

pgb tarieven

Bericht geplaatst 7 december 2021 om 10:15

De tarieven voor zorg betaald uit een persoonsgebonden budget (pgb) dat wordt gefinancierd vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of de Wet langdurige zorg (Wlz) worden per 1 januari 2022 aangepast.

Elk jaar indexeren ze de pgb-tarieven Zvw en Wlz. Vanaf 1 januari 2022 wordt het maximum tarief voor formele pgb-zorg vanuit de Wlz: € 68,30 per uur. Het tarief voor formele pgb-zorg vanuit de Zvw indexeren ze met 2,56%. Zorgverzekeraars bepalen hun eigen maximumtarief dat is terug te vinden in de pgb-reglementen.

Het indexeringspercentage is deze keer verhoogd van 0,61% naar 2,56% nadat de SP en ChristenUnie een motie indienden. Hoewel de toeslagen en budgetgarantie geen onderdeel van deze motie waren, verhogen ze ook deze indexeringspercentages (van 0,61% naar 1,55%).

Meer informatie vind je op de website van PerSaldo.

Meer lezen over pgb?

Lees dan ook eens onze andere artikelen:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket