update vaccinatie

Bericht geplaatst 1 maart 2021 om 13:45

In dit artikel informeren we je kort over de actuele stand van zaken met betrekking tot de vaccinaties voor professionals in de zorg. 

Gehandicaptenzorg

Op dit moment worden zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg al gevaccineerd. SoloPartners heeft met betrekking tot deze groep aangeboden om een rol te spelen bij het versturen van de uitnodiging maar van die mogelijkheid heeft het RIVM uiteindelijk geen gebruik gemaakt. De route loopt via VGNPer Saldo of BVKZ. De overheid is ervan overtuigd dat hiermee elke zorgprofessional in deze sector een uitnodiging krijgt. Ben jij echter zzp’er in de gehandicaptenzorg en ontvang jij geen uitnodiging? Laat het ons weten, dan kunnen wij dit signaal delen.

Wijkverpleging & WMO

De volgende groep zorgprofessionals die in aanmerking komen voor vaccinering zijn de zorgverleners in de wijkverpleging en de WMO. Zie de vaccinatiestrategie. Die groep krijgt het Astra Zeneca vaccin. Dit zal zo spoedig mogelijk gaan gebeuren maar is afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins.

Niet-gecontracteerde zorg

Werkgevers/opdrachtgevers gaan de uitnodiging verspreiden onder alle zorgverleners die voor hen werken, ook de externen moeten een uitnodiging krijgen . SoloPartners zal worden betrokken bij het versturen van de uitnodigingen aan zzp’ers die niet-gecontracteerde zorg verlenen binnen deze sector. Onze leden ontvangen hierover rechtstreeks bericht. Niet-leden kunnen voor een uitnodiging ook bij SoloPartners terecht. Zij dienen onze website en/of nieuwsbrief in de gaten te houden.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket