Update: Versoepeling urencriterium 2021

versoepeling urencriterium

Bericht geplaatst 1 maart 2021 om 13:51

In ons nieuwsbericht van 24 juli 2020 hebben we je geïnformeerd over de versoepeling van het urencriterium voor zzp’ers in verband met corona. Aan dit urencriterium moet je voldoen om in aanmerking te komen voor een aantal fiscale aftrekposten waaronder de zelfstandigenaftrek. Het aantal uren dat je daarvoor jaarlijks aan je eigen onderneming moet besteden, is bepaald op 1225.

Verlenging versoepeling urencriterium

Het kan zijn dat het door de gevolgen van corona lastig is om aan dit urencriterium te voldoen, daarom heeft het kabinet de periode waarvoor de versoepeling geldt, verlengd. Zo blijft dit ook gelden na 1 januari 2021. Vooralsnog loopt de verlengde periode door tot en met 30 juni 2021.

De versoepeling houdt in dat je, ook wanneer het niet lukt om 24 uur per week aan je onderneming te besteden, er toch vanuit mag gaan dat je er die uren wel aan hebt besteed. Je mag dus over de periode tot 1 juli 2021 opvoeren in je aangifte IB 2021 dat je 613 uur aan je eigen onderneming hebt besteed.

Arbeidsongeschiktheid

Voor arbeidsongeschikten en gedeeltelijk arbeidsongeschikten geldt een verminderd urencriterium van 800 uur per jaar, ook daarvoor geldt de versoepeling.

Hoe verder?

Als na 1 juli 2021 de beperkingen ten gevolge van corona blijven gelden, kan het niet worden uitgesloten dat de versoepeling van het urencriterium wordt verlengd. Mocht dat het geval zijn, dan berichten we jullie daar uiteraard weer over.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket