vaccinatie wijkverpleging

Bericht geplaatst 1 maart 2021 om 13:49

Wij hebben de afgelopen tijd veel vragen ontvangen over de route naar een vaccinatie voor COVID-19 voor de groep: wijkverpleging en Wmo. Er is meer informatie dus tijd voor een update.

Welke zorgverleners vallen er onder de groep wijkverpleging en Wmo?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft deze groep beschreven als:

Zorgmedewerkers bij cliënten thuis

  • Verpleging (inclusief de kinderverpleegkundige in de thuissituatie)
  • Verzorging bij en aan cliënten thuis,
  • Huishoudelijke hulp, inclusief maaltijdondersteuning.

Zorgmedewerkers van dagbesteding voor kwetsbare ouderen

Gefaseerde vaccinatie

Het is de bedoeling dat deze groep het AstraZeneca vaccin krijgt. Omdat dit vaccin in februari beperkt beschikbaar is, is ervoor gekozen om bovenstaande groep onder te verdelen. Zo wordt er straks gestart met het uitnodigen van de zorgmedewerkers in de wijkverpleging. Gevolgd door zorgmedewerkers in Wmo-ondersteuning en de rij sluit met de PGB-zorgverleners.

Zorgmedewerkers in de wijkverpleging

Zorgmedewerkers in de wijkverpleging kunnen straks via hun thuiszorgorganisatie een uitnodiging verwachten. Zzp’ers die werken via een organisatie ook. De zzp’ers in de wijkverpleging die niet via zo’n thuiszorgorganisatie werkzaam zijn kunnen ook een uitnodiging verwachten. Hoe is nog niet helemaal inzichtelijk maar communiceren wij via onze website. Onze leden die dit betreft ontvangen ook per e-mail informatie.

Begin maart heeft de hele groep een uitnodiging ontvangen

Zodra het bekend is wanneer de vaccins worden geleverd, ontvangen eerst de zorgmedewerkers Wmo-ondersteuning en daarna PGB-zorgverleners (Wlz, Wmo-hh, Zvw) de uitnodiging. Naar verwachting kunnen de zorgverleners in deze groep begin maart de uitnodiging verwachten. De gehele groep zal naar verwachting eind maart hun eerste vaccinatie hebben ontvangen, met een mogelijke uitloop naar begin april.

Toevoeging PGB gefinancierde zorg

Indien je via een instelling zorgt levert draagt de instelling zorg voor het uitnodigen van de zorgverlener zodra deze groep aan de beurt is. Heb jij een directe overeenkomst met de pgb-houder dan kan je de uitnodiging straks via de pgb-houder verwachten. De Pgb-houder ontvangt later een brief vanuit de SVB en de bijbehorende uitnodigingen voor de zorgverleners (op naam).
Uitzondering: pgb-houders welke via de Zvw wijkverpleging ontvangen. De route naar deze zorgverleners wordt later bekend, weet dat jullie in beeld zijn.

Mantelzorgers en vrijwilligers geen aparte uitnodiging

De mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg en welzijn vallen niet in de groep zorgmedewerkers in de wijkverpleging. Deze groep ontvangt dus geen aparte uitnodiging voor een vaccinatie. Cliëntondersteuners daarentegen nemen ze mee in de vaccinatie van overige zorgmedewerkers.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket