avondklok

Bericht geplaatst 25 januari 2021 om 10:07

Vanaf afgelopen zaterdag is de avondklok ingegaan. Tussen 21.00 uur en 04.30 uur moet je binnen blijven. Zonder geldige reden mag je niet de straat op. De avondklok blijft in ieder geval tot woensdag 10 februari 04.30 uur van kracht. In dit artikel gaan we in op veelgestelde vragen van zzp’ers in de zorg over de avondklok.

Mag je als zzp’er in de zorg de straat op na 21.00?

Ja, als je directe zorg verleent aan mensen die dat nodig hebben. Eén van de uitzonderingen op de avondklok betreft mensen die dringend medische hulp moeten bieden. Werk jij als zzp’er in de zorg voor een zorgorganisatie of voor eigen cliënten, dan is dat voldoende reden om je niet te houden aan de avondklok. Het is wel belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat, zodat je een boete van € 95 voorkomt.

Hoe bereid ik me voor?

Als je voor een zorgopdracht de straat op gaat na 21.00 dan dien je twee formulieren bij je te hebben. Het ene formulier is een verklaring van jouw opdrachtgever dat deze jou nodig heeft. Het andere formulier is een verklaring die jij zelf opstelt en waarin je aangeeft waarom jij de straat op gaat. Deze twee documenten heten ‘Formulier ‘Werkgeversverklaring avondklok‘ en ‘Formulier Eigen verklaring avondklok‘.

Invullen van de verklaringen

Bij jouw eigen verklaring vink je de optie ‘Ik moet werken en heb de Werkgeversverklaring Avondklok bij me‘ aan. In het ideale geval ontvang je het formulier ‘Werkgeversverklaring avondklok’ van jouw opdrachtgever. Dit zal niet altijd mogelijk zijn. Als je geen formulier ontvangt van de opdrachtgever en je toch de straat op moet ’s avonds voor die opdrachtgever, bereid dan zelf het ‘Formulier ‘Werkgeversverklaring avondklok‘ vanuit jouw eigen bedrijf voor.

Ik werk voor een zorgorganisatie? Hoe bereid ik me voor?

Dan is het belangrijk dat jij voorbereidingen treft bij het aannemen van een opdracht. Vraag aan jouw opdrachtgever of via jouw intermediair of er een Werkgeversverklaring avondklok kan worden aangeleverd door de organisatie. Ook al heet dit formulier ‘Werkgeversverklaring’, hij is ook bedoeld voor zzp’ers. Vul daarnaast dus zelf de eigen verklaring in en ga met beide formulieren op pad.

De zorgorganisatie heeft mij geen werkgeversverklaring gegeven. Wat nu?

Je kunt het formulier ‘Werkgeversverklaring avondklok’ niet ‘naar waarheid’ invullen voor jouw opdrachtgever. Vul het formulier dus niet in namens de zorgorganisatie. In het geval dat jouw opdrachtgever zelf geen werkgeversverklaring heeft toegezonden, adviseren wij jou om je eigen bedrijfsgegevens in te vullen op de ‘Werkgeversverklaring avondklok’. Je wordt daarmee jouw eigen opdrachtgever. Op die manier kun je wel ‘naar waarheid’ de werkgeversverklaring invullen. Dat je zelf opdrachtgever en opdrachtnemer bent is uiteraard wat vreemd en kan tot vragen leiden. Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden raden we je aan in ieder geval de contactgegevens bij je te hebben van iemand binnen de organisatie van de opdrachtgever.

Ik werk voor eigen cliënten. Wat nu?

Als jij voor eigen cliënten werkt, zoals bij het PGB of (on)gecontracteerde zorg, dan wordt de budgethouder of (wettelijk) vertegenwoordiger gezien als de opdrachtgever. Deze mag de verklaring voor de zorgverlener invullen. De verklaring maakt duidelijk dat jij je voor het werk moet kunnen verplaatsen en daarvoor tijdens de avondklok buiten moet zijn. Iedere zorgverlener moet apart een eigen ‘Werkgeversverklaring avondklok’ van de cliënt of vertegenwoordiger krijgen. Als je voor meerdere cliënten werkt, dien je voor iedere cliënt een verklaring in je bezit te hebben. In het geval dat jouw eigen cliënt zelf geen werkgeversverklaring heeft toegezonden, adviseren wij jou om je eigen bedrijfsgegevens in te vullen op de ‘Werkgeversverklaring avondklok’. Je wordt daarmee jouw eigen opdrachtgever. Op die manier kun je wel ‘naar waarheid’ de werkgeversverklaring invullen.

Ik word onverwacht gebeld voor het verlenen van zorg. Wat nu?

Op het moment dat jou wordt gevraagd om met spoed zorg te verlenen bij een organisatie of een cliënt, is het belangrijk dat je probeert om zo snel mogelijk een werkgeversverklaring in te laten vullen. Geef bij het aannemen van de opdracht aan dat jij op zoek bent naar een ingevulde opdrachtgeversverklaring. Vraag bijvoorbeeld bij het eerste contact een e-mailadres op zodat je kunt communiceren via e-mail en een werkgeversverklaring kunt toesturen en weer terug kunt ontvangen.

Wij houden jou op de hoogte

Je mag van ons als brancheorganisatie verlangen dat we jou op de hoogte houden en vragen weten te beantwoorden. Loop je ergens tegenaan in de praktijk? Stuur ons een bericht.

Verder lezen?

  • De website van de overheid over de avondklok vind je hier
  • Een FAQ over alles rondom de avondklok lees je hier

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket