VZN SER

Bericht geplaatst 21 september 2021 om 09:51

Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN), de onafhankelijke organisatie gericht op de belangen van zzp’ers in Nederland en mede opgericht door SoloPartners, wil een zetel in de Sociaal Economische Raad (SER).

De SER heeft organisaties die van mening zijn dat ze in aanmerking komen voor een zetel in de SER gevraagd om zich te melden. Omdat zelfstandig ondernemers zonder personeel niet met een eigen zetel vertegenwoordigd zijn in de SER, zijn wij het met VZN eens dat een zetel voor VZN een meerwaarde heeft voor de samenstelling van de SER.

Een zetel in de SER geeft VZN, mede namens de leden van SoloPartners, de mogelijkheid om een vuist te maken voor een gelijkwaardige positie van zzp’ers op de arbeidsmarkt. Dit is ook de wens van de meerderheid van de Tweede Kamer. Zij hebben al in 2020 een motie aangenomen. Hieruit volgt dat zzp’ers een aan werkgevers en werknemers gelijkwaardige positie moet kunnen innemen in de ‘polder’.

Een zetel voor VZN in de SER zal dan ook zeker een positief effect hebben. Zowel voor de wijze waarop er in Nederland tegen zzp’ers wordt aangekeken, als hoe er met jullie wordt omgegaan.

VZN is volledig onafhankelijk en niet verbonden aan een werknemers- of werkgeversorganisatie zoals FNV Zelfstandigen en PZO. VZN vertegenwoordigt 100.000 zzp’ers verdeeld over alle sectoren en branches. Het doel van VZN is om een duidelijke en volwaardige plaats van zzp’ers op de arbeidsmarkt te realiseren. De SER is het adviesorgaan van de regering en het parlement over sociaal-economische onderwerpen, waaronder de arbeidsmarkt. De SER bestaat uit onafhankelijke leden en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket