Thuiszorg in crisistijd belangrijker dan ooit

Bericht geplaatst 3 april 2020 om 12:37

PERSBERICHT                                                                                                                                                   2 april 2020

Voor sommige cliënten is de wijkverpleegkundige, thuishulp of begeleider de enige waar ze tijdens de coronacrisis contact mee hebben. De gezamenlijke zorgaanbieders benadrukken dat juist in deze tijd zorg thuis enorm belangrijk en noodzakelijk is, vandaar ook de erkenning als vitale sector in deze crisis. Deze tijd vraagt veel van cliënten, zorgprofessionals en zorgaanbieders. Voor cliënten, die afhankelijk zijn van zorg thuis, gaat de zorg ook nu zoveel als mogelijk door. Uiteraard vanuit de richtlijnen van het RIVM.

De thuiszorg gaat door

Zorgaanbieders in de wijkverpleging, begeleiding en hulp bij het huishouden hebben te kampen met ziekte en uitval bij cliënten en bij zorgprofessionals. Toch blijven de zorgaanbieders de zorg thuis zoveel als mogelijk doorzetten. In sommige gevallen behoort alleen de meest noodzakelijke zorg tot de mogelijkheden en wordt het zorgaanbod aangepast. Waar nodig biedt de zorgorganisatie een alternatieve vorm van zorg- of dienstverlening aan. Specifiek voor coronapatiënten worden de planningen en routes ingericht of aangepast.

Belangrijker dan ooit

De zorgaanbieders benadrukken, met een enorm respect voor de inzet van de zorgprofessionals in deze tijd, hoe belangrijk het werk is dat zij doen. Wijkverpleegkundigen, thuishulpen en begeleiders komen ook nu bij hun cliënten voor persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding. Ook verzorgen zij een aangename, schone, leefbare en hygiënische leefomgeving. Mevrouw …….., 83 jaar: “Normaal gesproken kom ik mijn huis al niet meer uit in mijn eentje, want ik loop met een rollator. De thuiszorgmedewerker is op dit moment de enige persoon die ik zie. Ik ga dan in een andere ruimte zitten, om een besmetting te voorkomen. Zonder haar vervuilt mijn huis en ook krijg ik hulp bij het nemen van mijn medicijnen. Dat is heel belangrijk voor mij.” Eenzaamheid ligt op de loer voor onze cliënten en in sommige situaties is de wijkverpleegkundige, thuishulp of begeleider de enige waar ze nog contact mee kunnen hebben. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat mensen zo min mogelijk een beroep hoeven te doen op een verpleeghuis of ziekenhuis. Voor de cliënt en voor het ontlasten van andere delen van de zorg, maakt zorg thuis juist in deze tijd enorm belangrijk en noodzakelijk. En ook met het oog op de toekomst na deze crisis.

Gezondheid en veiligheid staan voorop

Wij passen alle relevante richtlijnen van de overheid en van het RIVM zorgvuldig toe. We zorgen dat we continu op de hoogte zijn van de laatste informatie en veranderen onze werkwijze als de situatie daarom vraagt. De gezondheid en veiligheid van onze zorgprofessionals en onze cliënten staat op één. En om zorgaanbieders de noodzakelijke zorg te kunnen blijven leveren zijn de geboden financiële maatregelen van zorgfinanciers ter compensatie een absolute noodzaak.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket