Zorgbonus vanaf 15 juni aan te vragen

zorgbonus

Bericht geplaatst 8 juni 2021 om 12:44

Er zijn nieuwe ontwikkelingen wat betreft de zorgbonus. De Stand van zakenbrief COVID-19 van 28 mei jl. van Minister de Jonge geeft informatie over (de regeling van) de zorgbonus 2021 die we graag met je delen.

Zoals we in een recent artikel de ‘keuzes’ hebben toegelicht, is ervoor gekozen om zorgverleners in alle branches binnen de sector Zorg en Welzijn in aanmerking te laten komen voor de bonus. De hoogte van deze bonus is een nettobedrag tussen de € 200,- en € 240,-. Het beschikbare budget is gemaximeerd en het exacte bonusbedrag hangt daarom af van het totaal aantal aanvragen.

Minister van Ark is inmiddels gestart met het uitwerken van de bonusregeling. Zoals het er nu naar uitziet, wordt de regeling uiterlijk 15 juni a.s. gepubliceerd.

Uitgangspunten bonusregeling 2021

Zzp’ers met een instelling als opdrachtgever

De bonus wordt door de instelling aangevraagd. Dit doen zij via het aanvraagloket van Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). Het loket opent op 15 juni a.s. om 9 uur en sluit op dinsdag 27 juli om 18.00 uur.

Zzp’ers met een pgb-budgethouder als opdrachtgever

Budgethouders die een pgb ontvangen uit de Wlz, Wmo of de Jeugdwet vragen de zorgbonus voor hun zorgverleners aan. Deze aanvraag verloopt via de Sociale VerzekeringsBank (SVB). Ook hier geldt dat dat dit mogelijk is van dinsdag 15 juni a.s. 9 uur tot en met dinsdag 27 juli 18.00 uur.

Periode

Om aanspraak te kunnen maken op de zorgbonus 2021 moet je als zorgverlener een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in de zorg voor Covid-19 in de periode van 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021.

Betaling

Alle aanvragen die op tijd zijn ingediend, worden na 27 juli a.s. beoordeeld. Na beoordeling stellen ze de hoogte van de bonus vast. Het beschikbare budget wordt gedeeld door het aantal positief beoordeelde bonusaanvragen inclusief de verschuldigde belasting. Naar verwachting is het exacte bonusbedrag half oktober bekend waarna betaling volgt. Werk je via een instelling dan betaalt deze de zorgbonus aan jou. Pgb-zorgverleners ontvangen hun bonus via de SVB. Als zzp’er ontvang je een nettobedrag, de instelling of de SVB zorgt voor het afdragen van de belasting.

Zodra de bonusregeling is gepubliceerd, plaatsen wij een link op onze website.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket