Karik & Daniël – Juristen gespecialiseerd in zorg

In de dagelijkse praktijk houdt Karik zich bezig met het adviseren van zorgaanbieders in de eerste en tweede lijn, waaronder veel apothekers, thuiszorginstellingen en GGZ-instellingen. Daarnaast coördineert Karik het Team Controles en Claims, dat zich bezighoudt met de almaar toenemende materiële controles en fraudeonderzoeken door zorgverzekeraars en zorgkantoren. En Karik is één van de docenten bij DeZorgacademy.

Dit doet hij binnen Eldermans|Geerts Advocaten samen met Daniël, wiens specialiteiten liggen bij juridische vraagstukken van zorgaanbieders en zorginstellingen. Daniël staat onder andere zorgaanbieders bij in de wijkverpleging, mondzorg, fysiotherapie en medisch specialistische zorg bij vragen die zij hebbe. Deze vraagstukken kunnen betrekking hebben op het ondernemingsrecht, procesrecht, goederenrecht, verbintenissenrecht en het algemene gezondheidsrecht. Ook verleent hij bijstand aan controles door toezichthouders IGJ, NZa, AP en zorgverzekeraars. Daarnaast is Daniël ook één van de docenten bij DeZorgacademy.

Samen zijn zij gastredacteur voor SoloPartners. Zij zullen regelmatig artikel schrijven over juridische zaken die betrekking hebben op het ondernemen als zelfstandige zorgverlener.