“Wat is het verschil tussen de twee pakketten die SoloPartners aanbiedt?” Dit is met stip de meest gestelde vraag aan onze klantenservice. We leggen je uit voor wie de pakketten geschikt zijn, wat ze inhouden (zowel de overeenkomsten als de verschillen) en wat de kosten zijn. Zo kun je weloverwogen een keuze maken.

Maar eerst… waarom SoloPartners?

Als zzp’er in de zorg moet je voldoen aan allerlei wet- en regelgeving. Welke eisen voor jou van toepassing zijn, is afhankelijk van jouw situatie. Bij SoloPartners, de grootste brancheorganisatie in Nederland voor zzp’ers in de zorg, ondersteunen we zorg-zzp’ers met kennis, ervaring en allerlei tools om te voldoen aan de wettelijke eisen voor de zorg. SoloPartners is een invloedrijke belangenbehartiger en vraagbaak voor zowel (niet-)leden als overheden, zorginstellingen, zorgverzekeraars, belangenverenigingen, (vak)pers en andere spelers op de markt.

En dan nog even dit…

Veel zorg-zzp’ers denken dat ze met een SoloPartners-lidmaatschap voldoen aan de wettelijke eisen. Maar hier is meer voor nodig! Véél meer! SoloPartners biedt vele tools (met name in het kwaliteitspakket), maar jij moet zélf aan de slag met je kwaliteitssysteem. Het is namelijk voor de inspectie niet voldoende om alleen aan te geven dat je over een kwaliteitssysteem beschikt; je moet het ook écht aantoonbaar maken!

Hoe maak je aantoonbaar dat je over een kwaliteitssysteem beschikt? Bijvoorbeeld door in een Word-document uit te werken hoe en waar je klachten en incidenten registreert, hoe je een zorgdossier vormgeeft en hoe je de privacy van je cliënten waarborgt. Doe je het liever op een andere manier. Prima, als je maar daadwerkelijk laat zien dat je er actief mee bezig bent; als een echte zelfstandige zorgprofessional. Het kwaliteitspakket vind je vele tools om je hierbij te helpen.

 • Hoe maak je aantoonbaar dat je over een kwaliteitssysteem beschikt? Bijvoorbeeld door in een Word-document uit te werken hoe en waar je klachten en incidenten registreert, hoe je een zorgdossier vormgeeft en hoe je de privacy van je cliënten waarborgt. Doe je het liever op een andere manier. Prima, als je maar daadwerkelijk laat zien dat je er actief mee bezig bent; als een echte zelfstandige zorgprofessional. Het kwaliteitspakket vind je vele tools om je hierbij te helpen.

Om zzp’ers in de zorg te helpen bij het ondernemen, biedt SoloPartners een tweetal pakketten aan: het basispakket en het uitgebreidere kwaliteitspakket. Laten we eerst een kijken voor wie deze pakketten het meest geschikt zijn.

Welk pakket past het beste bij mij?

Om die vraag te beantwoorden, is het handig om jezelf een aantal vragen te stellen:

 • Ben je zelfstandig ondernemer en heb je alles goed geregeld?
 • Ken je alle wettelijke eisen én heb je deze op orde? En dat zijn er nogal wat…
 • Is het enige wat nog ontbreekt een erkende klachtenregeling?

Kun je alle bovenstaande vragen beantwoorden met ‘ja’? Dan past ons basispakket bij jou. Tenzij je ook wilt profiteren van de vele extra’s die het kwaliteitspakket biedt. Zo ben je namelijk van alle gemakken voorzien.

Kun je niet alle vragen volmondig met ‘ja’ beantwoorden? Dan is ons kwaliteitspakket meer geschikt voor jou. Als lid van het kwaliteitspakket geniet je van vele extra’s bovenop het basispakket. Het zijn onmisbare onderdelen die je absoluut nodig hebt als zzp’er in de zorg. Zo heb je alle tools in handen om als volwaardig zelfstandig zorgondernemer aan de slag te gaan of blijven. En te kunnen voldoen aan alle (wettelijke) eisen die aan jou als zelfstandig zorgprofessional worden gesteld.

Het Basispakket  – de ‘basis’ voor beide pakketten

Het basispakket vormt ook de ‘basis’ voor het kwaliteitspakket; anders gezegd vind je de onderdelen van het basispakket ook in het meer uitgebreide kwaliteitspakket.

Zowel het basispakket als het kwaliteitspakket bevatten de volgende onderdelen:

Klachtenregeling

Als zzp’er in de zorg ben je in heel veel gevallen verplicht om in het bezit te zijn van een klachtenregeling. In zowel het basis- als het kwaliteitspakket heb je de klachtenregeling op orde volgens de eisen van de volgende wetten:

– Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz*);
– Jeugdwet (JW);
– Wet zorg en dwang (Wzd);
– Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

* In deze klachtenregeling is opgenomen dat je de beschikking hebt over een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Bovendien ben je aangesloten bij een erkende geschilleninstantie.

Gratis afhandelen klachten
Je betaalt geen eigen risico; SoloPartners neemt klachten gratis in behandeling. Stapt een cliënt naar de geschillencommissie/-instantie? Dan wordt er €50,- in rekening gebracht bij de cliënt. Als deze in het gelijk wordt gesteld, dan ontvangt de cliënt dit bedrag terug.

Certificaat van lidmaatschap

Alle leden van SoloPartners ontvangen een certificaat om aan te tonen dat de verplichte klachtenregeling op orde is. Sta je ingeschreven in het Landelijk Register Zorgaanbieders (LRZa), dan staat ook dat vermeld op hetcertificaat.

Korting op e-learning (t.w.v. € 69,- per jaar)

Korting op zeer uitgebreid, door V&VN geaccrediteerd, e-learningpakket met meer dan 240 modules; kies voor verbreding, verdieping of het op peil houden van kennis. Opgezet in samenwerking met ZorgScholing.

MijnSolo

Alle onderdelen uit jouw pakket vind je overzichtelijk in jouw persoonlijke MijnSolo-omgeving.

Maar er is meer…

 • Je bent aangesloten bijdé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg; een sterke en
  invloedrijke belangenbehartiger van zelfstandig ondernemers in de zorg.
 • Blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen in wet- en regelgeving.
 • Ontvang gratis de whitepaper ‘werken als zzp’er in de zorg’ en de whitepaper ‘Wkkgz’.
 • Neem gratis deel webinars en masterclasses.
 • Maak gratis gebruik van onze mogelijkheid voor intervisie.
 • Plan gratis een meedenkafspraak (individueel gesprek over jou als zorgondernemer).
 • Maak gratis gebruik van de professionals voor vragen over het zzp-schap.

Bovenstaande onderdelen vormen dus het basispakket. En bovendien maken ze dus onderdeel uit van het kwaliteitspakket. Want het kwaliteitspakket biedt meer. Veel meer…

Het Kwaliteitspakket – nog veel meer tools en extra’s

Hierboven heb je gelezen welke onderdelen je zowel in het basis- als in het kwaliteitspakket vindt. Laten we nu eens bekijken welke extra’s het kwaliteitspakket te bieden heeft.

Gratis VOG (t.w.v. €33,85)

Je kunt elk lidmaatschapsjaar gratis een neutrale Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij ons aanvragen. We vergoeden zowel de aanvraag als het verstrekken van de VOG.

Downloadbaarcliëntendossier

Stel eenvoudig voor elke patiënt/cliënt een persoonlijk zorgdossier samen; een verplichting vanuit de Wkkgz. Bekijk hier het overzicht van de 43 beschikbare formulieren die onze kwaliteitsleden kunnen downloaden.

Incident- en klachtmeldingen

Registreer eenvoudig klachten en incidenten in een tweetal handige tools. De registratie is vanuit de Wkkgz een verplicht onderdeel van jouw kwaliteitssysteem.

Modelovereenkomst

Download diverse juridisch goedgekeurde modelovereenkomsten om afspraken met de opdrachtgever vast te leggen. Bekijk hier de beschikbare modelovereenkomsten die onze kwaliteitsleden kunnen downloaden.

Model-medicatiebeleid

Download een model-medicatiebeleid dat ingaat op de wijze waarop jij als zorgaanbieder omgaat met medicatieverstrekking.

Model Privacyverklaring & registratie datalek

Download model-privacyverklaringen (algemeen, WMO en/of Jeugdwet); een verplichting vanuit de  Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hierin staat hoe jij omgaat met de gegevens van cliënten. Was er een datalek? Ook dit registreer je eenvoudig via de tool in het kwaliteitspakket.

Korting op e-learning (t.w.v. €130 per jaar)

Korting op zeer uitgebreid, door V&VN geaccrediteerd, e-learningpakket met meer dan 240 modules; kies voor verbreding, verdieping of het op peil houden van kennis. Opgezet in samenwerking met ZorgScholing.

Vilans protocollen (t.w.v. €30 per jaar)

Maak gratis gebruik van de Vilans-protocollen voor zzp’ers in de zorg; meer dan 500 voorbehouden, risicovolle en overige handelingen. Voldoe eenvoudig aan de verplichting om te werken volgens de protocollen die gelden voor jouw beroepsgroep.

En tot slot… je eigen online portfolio

In je eigen MijnSolo-omgeving kun je eenvoudig belangrijke bestanden uploaden en toevoegen aan je portfolio. Dit portfolio deel je eenvoudig met opdrachtgevers.

Wat zijn de kosten van de SoloPartners-pakketten?

Kosten basispakket

€ 75,- per jaar*. Eenmalig € 20,- inschrijfkosten.

Kosten kwaliteitspakket

€ 160,- per jaar*. Geen inschrijfkosten.

*Het lidmaatschap wordt automatisch met een jaar verlengd. Wil je het lidmaatschap beëindigen? Geef dit dan schriftelijk/per mail aan ons door, minimaal één maand voor het einde van je lidmaatschap.

Voor elke zelfstandige zorgprofessional wat wils

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. We kennen de markt als geen ander en weten wat er van zelfstandig zorgprofessionals wordt verwacht. En dat is nogal wat… Met onze pakketten helpen we zorg-zzp’ers om te kunnen en blijven voldoen aan de wetgeving; en dankzij onze twee pakketten is er voor elke zzp’er in de zorg wat wils.

Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 085-2010140. Je kunt ook een bericht sturen via info@solopartners.nl of het contactformulier.

Sluit je aan bij meer dan 42.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
 • Erkende klachtenregeling
 • Certificaat
 • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
 • Erkende klachtenregeling
 • Jaarlijks gratis VOG
 • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket