Kwaliteitspakket: Veel meer dan alleen een klachtenregeling

Binnen onze lidmaatschappen gaat het kwaliteitspakket verder. Natuurlijk zitten de onafhankelijke klachtenfunctionarissen en de erkende geschilleninstantie uit het basispakket in het kwaliteitspakket inbegrepen. Daarnaast hebben we een aantal veelgevraagde diensten opgenomen in dit pakket. De kosten voor dit pakket zijn jaarlijks € 160,-.

Cliëntendossier

Het is belangrijk dat jij kunt aantonen dat je goede zorg verleent, dat kwaliteit geen toeval is. Hiervoor is een cliëntendossier noodzakelijk. Wij geven je de mogelijkheid je eigen dossier samen te stellen.

Certificaat van lidmaatschap

Je bewijs van lidmaatschap is op deze manier gemakkelijk aan te tonen bij opdrachtgevers. Op deze manier kunnen zij er zeker van zijn dat jij je klachtenregeling op orde hebt en voldoet aan deze eis van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg.

Vilans KICK-protocollen

De Vilans KICK-protocollen bieden één norm voor maar liefst 500 voorbehouden, risicovolle en overige zorghandelingen. Een abonnement voor deze protocollen zit in het kwaliteitspakket.

Model zorgovereenkomst

Wij bieden drie modellen van zorgovereenkomsten aan. In deze modellen worden de specifieke omstandigheden van jouw opdracht beschreven.

Medicatiebeleid

Het medicatiebeleid is iets anders dan een medicatieprotocol en gaat in op de wijze waarop jij als zorgaanbieder omgaat met medicatieverstrekking.

Incidenten melden

In dit onderdeel houd je je (bijna) incidenten en klachten bij.
Je registreert hier wat er gebeurd is, welke maatregel je hebt genomen en hoe je dit gaat voorkomen de volgende keer.

Gratis VOG

Een Verklaring Omtrent Gedrag is normaal en soms zelfs verplicht om te bezitten. Daarom bieden wij jou, via onze online omgeving, jaarlijks de mogelijkheid om gratis een VOG aan te vragen.

Erkende klachtenregeling

Een van de vele eisen van de Wkkgz is dat je een klachtenregeling dient te hebben. Als lid van ons kwaliteitspakket heb je deze eis op orde!

Sterke belangenbehartiger

Als dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg behartigen wij jouw belangen. Wij zijn er om jou te ondersteunen, thuis, op de werkvloer, bij zorgverzekeraars en in Den Haag.

Privacyverklaring

Om jou als ondernemer te ondersteunen bieden wij jou een model privacyverklaring aan.

Eigen digitale omgeving

Hierin kan je je portfolio vullen met belangrijke documenten zoals legitimatie, CV, diploma’s, BIG-registratie, Kamer van Koophandel kopie, VOG, verzekeringen, certificaten en AGB-Code(s).

Direct lid wordenStel een vraag