Benthe’s blog: hét SoloPartners congrestival 🎡

congrestival

Bericht geplaatst 17 maart 2023 om 15:44

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het SoloPartners congrestival, zoals je misschien al weet staat deze dag helemaal in het teken van ‘zorg voor de toekomst’. Om dit thema kracht bij te zetten hebben we verschillende workshops, lezingen, cursussen en masterclasses voor jullie in petto. Elk gericht op het ondernemen in de toekomst. Ik vertel je graag meer over deze workshops.

Wat gaat er veranderen voor zzp’ers in de zorg?

Tijdens deze lezing neemt Loe jullie mee in de ontwikkelingen rondom zzp’ers in de zorg. De laatste tijd zijn zzp’ers vaak negatief in het nieuws, zij zouden de reden zijn van hoge zorgkosten en alleen de krenten uit de pap halen. De overheid heeft aangekondigd dat er een gelijker speelveld gecreëerd gaat worden tussen werknemers en zzp’ers en dat er duidelijkere regels komen over wanneer er wel of niet als zzp’er gewerkt kan worden. Hierop zal strenger gehandhaafd gaan worden. Loe legt jullie uit hoe je ervoor kunt zorgen dat jij je geen zorgen hoeft te maken als zzp’er in de zorg.

Voorlichting PGB

Tijdens deze workshop ga je onderzoeken wat de wens voor een pgb betekent voor jouw indicatie en wat de rol van het netwerk is. En wat betekent jouw indicatie voor een (nieuwe) budgethouder? Waarom kiest iemand voor een pgb? Tijdens deze voorlichting komen ook het wettelijk kader en uitspraken van de SKGZ aan bod. Deze workshop wordt gegeven door PerSaldo.

Privacy in de zorg

Als zorgaanbieder heb je dagelijks te maken met de privacy van je cliënten en/of patienten. Je verwerkt namelijk medische gegevens en deze moeten goed beschermd worden. De privacywetgeving vertelt je precies hoe je dat moet doen en in mei 2018 is daar de AVG bijgekomen. De advocaten van Eldermans Geerts komen je vertellen waar je op moet letten bij het verwerken van gegevens. Zij gaan in op de eisen van de AVG en vertellen je meer over de Wet aanvullende bepaling verwerking persoonsgegevens (Wabvpz) en de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz).

BTW in de zorg

Als zzp’er in de zorg is de kans groot dat je BTW-vrijgestelde diensten verleent. Maar hoe zit dat nou? Wanneer ben je wel of niet vrijgesteld van BTW in de zorg? Wat houdt dat precies in? Esther Prince – van Zeeland van Cijferbuddy heeft inmiddels veel kennis opgebouwd als boekhouder voor zzp’ers in de zorg. Zij vertelt je tijdens deze workshop alle ins- en outs op het gebied van BTW.

Stressloos werken

Tijdens deze workshop maak je op een toegankelijke manier kennis met manieren waarop je kunt ontstressen. Je leert mindfullness technieken kennen die je kunt inzetten en in je dagelijkse (werk)leven kunt toepassen. Yvonne van Iersel is mindfullness trainer, psycholoog en onderwijskundige en eigenaar van StressloosWerken. Ze werkt sinds 30 jaar in organisaties als trainer, consultant en coach en helpt professionals om drastisch te ontstressen, effectiever te werken en makkelijker te leven met behulp van mindfullness technieken.  

Hoe kom je in beeld bij opdrachtgevers?

Tijdens deze workshop vertelt Jeroen Swaanen van Vitalis zijn visie over zzp’ers in de zorg. Hij geeft praktische tips en inzicht hoe je er voor kunt zorgen dat je zelf opdrachten kunt binnenhalen en hoe je ervoor zorgt dat je in beeld blijft bij je opdrachtgevers. Hij neemt je mee in het perspectief van de opdrachtgever / instelling. Dit kan enorm waardevol zijn voor jou als zzp’er in de zorg.

Gezonde voeding, etiketten lezen

Misleidende etiketten in de supermarkt, je hebt er vast wel eens over gehoord. Tijdens deze workshop leer je hoe je etiketten moet lezen zónder in de marketing trucs te trappen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de gezondheidsaspecten, maar ook naar de financiële aspecten. Ook is er een stukje interactief over de feiten en fabels van gezonde voeding. Deze workshop wordt gegeven door Ineke Willems, expert op het gebied van fitness, krachttraining, shaping en voeding. Zij gaat samen met jullie een interactieve workshop houden om ervoor te zorgen dat je gezonde en voedzame keuzes leert maken in je voeding.

Beweging op de werkvloer

Als zzp’er in de zorg ben je vaak onregelmatig aan het werk en kan beweging of sporten er wel eens bij inschieten. Ineke Willems is een expert op het gebied van fitness, krachttraining, shaping en voeding. Ze gaat jullie vertellen hoe je door midden van cardio je hartslag even kunt laten stijgen zodat de bloedcirculatie weer even goed rondgaat én ze geeft tips hoe je op ieder moment van de dag, waar dan ook, je lijf kunt trainen.

Cursus: wondzorg (incl. certificaat)

Wanneer je in de zorg werkt is “wondverzorging” een onderwerp dat met regelmaat aan de orde komt. Het is een onderwerp waar veel informatie over te vinden is, maar waar ook nogal veel verschillende en steeds nieuwe inzichten over zijn. Tijdens deze workshop zet zorgscholing de ontwikkelingen voor jou op een rijtje. In een uur kunnen we je uiteraard niet opleiden tot wondverpleegkundige, maar we geven je wel praktische handreikingen; informatie die jij direct toe kunt passen in jouw werk.

Cursus: voorbehouden handelingen (incl. certificaat)

Je kunt ook dit jaar weer de voorbehouden handelingen laten aftoetsen bij zorgscholing. Je ontvangt een certificaat na deelname. De volgende handelingen kunnen worden afgetoetst:

  • Klaarmaken injectie sc/im 
  • Injecteren sc/im en per insulinepen
  • Inbrengen subcutane naald
  • Meten bloedglucose met behulp van een vingerprik

Intimidatie op de werkvloer

Tijdens deze cursus wordt de sociale veiligheid bespreekbaar gemaakt en deelt Renske Korenromp MSc, haar kennis over thema’s rondom sociale veiligheid en de bewustwording daarvan. Hoe definieer je ongewenst gedrag én hoe identificeer je het? Je krijgt ook praktische tips over hoe je als zzp’er in de zorg het gesprek kunt aangaan met cliënten of collega’s volgens het 4G model. 

Technologie in de zorg

Désirée Hobbelen van ‘Doorhobbelen’ neemt jullie lekker praktisch mee in de zoektocht naar, implementatie en borging op het gebied van (technologische en digitale) innovaties. Ook denkt ze in overstijgende zin met je mee als het gaat over het uitwerken van een visie, strategie of uitvoering op het gebied van technologische en digitale innovaties. Concreet en no-nonsense, gericht op eenvoud en plezier op het werk.

Hoe zet ik een kwaliteitssysteem op?

Deze lezing wordt gegeven door Benthe en Michaël, Benthe is de relatiemanager van SoloPartners en geeft maandelijks informatieve bijeenkomsten door het hele land. Michaël is van de technische kant en heeft MijnSolo gebouwd en vormgegeven. Samen leggen zij je uit wat de eisen zijn van een kwaliteitssysteem, hoe je dit voor jezelf kunt opzetten én wat wij doen om je daarbij te helpen. We maken tijdens het congres ook het vernieuwde MijnSolo bekend, met allerlei interessante nieuwe functies. Ben jij benieuwd? Sluit dan zeker aan!

Klankschaalsessie

Via klanken kun je vreugde, blijdschap, rust, ontspanning en geluk ervaren, want de klanken tijdens een Soundhealing dringen door tot in de diepste lagen van je bewustzijn. En wanneer je jezelf daarvoor kunt openstellen, zul je ervaren, dat je steeds meer in balans en in je kracht komt. We zijn een aantal jaren geleden in contact gekomen met Joop van centrum de ruimte, tevens lid van SoloPartners. Onze directeur Martijn, heeft destijds een sessie bij Joop gevolgd en was zó enthousiast dat hij dat graag met jullie wou delen.

Yoga

Tijdens deze workshop leer je een aantal yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en doen we een korte meditatie. Als deelnemer van de workshop zul je ervaren dat het stretchen en bewegen van het lichaam ruimte geeft voor de adem en de aandacht bij zichzelf is i.p.v. werk of andere stressoren. Deze workshop wordt gegeven door Judith Zieltjens van Inversatie. Het is belangrijk dat Judith van tevoren weet wat evt. blessures en/of andere gezondheidsklachten zijn, dan kan zij daar rekening mee houden.

Het SoloPartners Congrestival, zie ik je daar?

Samen met het team heb ik mijn best gedaan om een geweldige dag voor jullie te organiseren. Aan alles is gedacht en de dag is geheel verzorgd. We hebben allerlei lekkere hapjes en drankjes voor je klaarstaan en je kunt gaan genieten van een heerlijke lunch. Ook is onze klantenservice de gehele dag aanwezig om jouw vragen te beantwoorden of eens een praatje te maken. De hele dag is geaccrediteerd door V&VN. Heb je al een kaartje gekocht? Dan ontvang je binnenkort een mail met daarin de uitnodiging om je aan te melden voor bovenstaande workshops. Zie ik je op 31 mei op het SoloPartners Congrestival?

Liefs, Benthe

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket