Basispakket: Een uitstekende klachtenregeling

Als zzp’er in de zorg dien je te voldoen aan wet- en regelgeving. Welke eisen voor jou van toepassing zijn, is afhankelijk van jouw situatie. Er zijn verschillende wetten waarbij een aansluiting bij een erkende geschilleninstantie of klachtencommissie noodzakelijk is.

Met ons basispakket voldoe je aan de wettelijke eisen omtrent de klachtenregelingen volgens de:

+ Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz)
+ Wet verplichte ggz (Wvggz)
+ de Jeugdwet
+ de Wet zorg en dwang (Wzd).
+ Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De aansluiting bij een erkende klachtenregeling heb je bij ons al op orde voor maar €75,- per jaar. Er worden bij ons geen extra kosten gerekend voor het afhandelen van een klacht. Afhankelijk van de procedure richting de geschilleninstantie kan er een bedrag van € 50,- in rekening worden gebracht bij de cliënt. Als de cliënt in het gelijk wordt gesteld, krijgt hij/zij het bedrag terug.

Als lid van ons basispakket ben je niet alleen in het bezit van een door het ministerie erkende klachtenregeling, je bent ook nog eens aangesloten bij dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij zetten ons dagelijks in om de positie van de zzp’er in de zorg te versterken. Dit doen wij onder andere door onze kennis te delen. Wist je bijvoorbeeld dat alléén een aansluiting bij een erkende klachtenregeling niet voldoende is om te voldoen aan de Wkkgz? Lees meer hierover

Kortom, met ons basispakket (jaarlijks €75,- en eenmalig €20,- inschrijfkosten) heb je direct de eisen rondom de klachtenregeling op orde. En als jij staat ingeschreven in het Landelijk Register Zorgaanbieders (LRZa), kun je dat aantonen met ons certificaat. Let wel op, dit betekent niet dat jij hebt voldaan aan de meldplicht die geldt voor zzp’ers in de zorg die gestart zijn vanaf 1-1-2022. Deze groep moet zich altijd melden. Dit staat los van jouw registratie in het LRZa.

Certificaat van lidmaatschap

Binnen een paar minuten na inschrijving kan jij al in het bezit zijn van ons bewijs van lidmaatschap. Zo kan je direct bij cliënten en opdrachtgevers aantonen dat jij bij ons bent aangesloten.

Sterke belangenbehartiger

Als dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg behartigen wij jouw belangen. Wij zijn er om jou te ondersteunen, thuis, op de werkvloer, bij zorgverzekeraars en in Den Haag.

Erkende klachtenregeling

Als lid van ons basispakket ben jij in het bezit van een erkende klachtenregeling. Dit houdt in dat je bent aangesloten bij zowel een klachtenfunctionaris als een geschilleninstantie. Geheel volgens de eisen van de Wkkgz, Wzd, Wvggz en de Jeugdwet.

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket