Contact

Heb je naar aanleiding van onze website, (veranderende) wet- of regelgeving, een vraag of wil je even sparren? Neem contact met ons op.

Berichten worden normaal binnen één werkdag beantwoord.
Je kunt ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier of via info@solopartners.nl.

Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-2010140.

Onder het contactformulier vind je de veelgestelde vragen met betrekking tot ons lidmaatschap en wetgeving terug. Mogelijk vind je daar al het antwoord op je vraag.

Pers
Wil je in contact komen met onze collega’s van de afdeling Marketing en Communicatie voor persvragen? Dan kan dat middels communicatie@solopartners.nl.

Contactformulier

Klantenservice:
085-2010140

 

Maandag t/m donderdag

10:00 – 17:00 uur

Vrijdag

10:00 – 16:00 uur

Onze gegevens

Ridderhof 67
5341 HS Oss
KvK-nummer 55683622

Routebeschrijving

Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik de VOG aan bij SoloPartners?

Als lid van het kwaliteitspakket kun je elk lidmaatschapsjaar gratis een neutrale Verklaring Omtrent Gedrag* (VOG) aanvragen via SoloPartners. Wij vragen standaard een VOG aan met ‘profiel 45 Gezondheidszorg en Welzijn van mens en dier’. Een ander profiel nodig? Neem dan, voordat je de aanvraag bij ons indient, contact met ons op.

Het proces is als volgt:

  • log in op jouw Mijnsolo-omgeving met je lidmaatschapsnummer of mailadres;
  • klik in de openingspagina op de knop ‘VOG aanvragen’;
  • je komt nu terecht op een pagina met meer informatie over aanvraag. Klik vervolgens, onderaan de pagina, op de knop ‘VOG aanvragen’;
  • vul je IBAN-nummer in en klik op de blauwe knop ‘VOG aanvragen’.

SoloPartners verzorgt nu de aanvraag van het jouw VOG bij Justis *. Doorloop vervolgens de volgende stappen:

  • zodra je een e-mail van Justis* ontvangt, log je in met jouw DigiD;
  • voldoe de kosten van de aanvraag (SoloPartners kan dit niet doen);
  • stuur het Justis-betalingsbewijs vervolgens naar info@solopartners.nl. Wij storten de kosten op jouw rekening.
  • de VOG ontvang je per post thuis.

* Justis screent de aanvrager en geeft de VOG uit.

Dienst Justis

Wij ontvangen jouw aanvraag en verwerken dit bij Justis. Justis is de screeningsautoriteit, zij screenen personen en organisaties en geven de VOG uit wanneer er geen conflicten zijn gevonden uit het verleden. Nadat wij de aanvraag voor je hebben ingediend bij Justis, ontvang je via Justis een e-mail. Zorg dat je de inloggegevens van je DigiD bij de hand hebt, deze heb je nodig om in te loggen bij Justis. Je betaalt de kosten voor de VOG in eerste instantie zelf aan Justis. Wij kunnen dit niet voor jou doen omdat wij niet in jouw DigiD-omgeving kunnen en mógen komen. Is de betaling is voltooid? Dan wordt de aanvraag in behandeling genomen en ontvang je de VOG per post thuis.

Mail het betalingsbewijs dat je ontvangt vanuit Justis naar info@solopartners.nl en wij storten deze kosten op je rekening.

SoloPartners vraagt de VOG voor je aan, dit is ook terug te zien op de VOG zelf. Zo heb je een ‘neutrale’ VOG en kun je deze eventueel voor meerdere opdrachtgevers gebruiken.
Let op: wij vragen standaard een VOG aan met ‘profiel 45 Gezondheidszorg en Welzijn van mens en dier’. Een ander profiel nodig? Neem dan, voordat je de aanvraag bij ons indient, contact met ons op.

Wij vergoeden zowel de aanvraag als de uitgifte van de VOG. Het is dus geheel kosteloos voor onze kwaliteitsleden.

Veelgestelde vragen algemeen

Er is sprake van geweld in de zorgrelatie, wat nu?

Op het moment dat er zich een situatie voordoet waarin sprake is van geweld, binnen een zorgrelatie, moet dit direct gemeld worden bij de IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd). Dit is zo vastgelegd in de Wkkgz.

Er is sprake van geweld in de zorgrelatie als er geweld van een zorgverlener jegens een cliënt plaatsvindt. Dit kan gaan om een medewerker maar ook om een ander persoon die werkt binnen of in de opdracht van de zorginstelling. Ook ben je verplicht om te melden wanneer 2 cliënten onderling geweld hebben gebruikt wanneer zij beiden minimaal een dagdeel in een zorginstelling verblijven. Hiervoor gelden wel aanvullende beleidsregels. Geweld is in de zorgrelatie een breed begrip, dat houdt in dat het niet alleen gaat om seksueel misbruik of ontucht. Het kan gaan om allerlei vormen van mishandeling of dwang die strafbaar zijn volgens het WvS.

De wet omschrijft het als volgt:

‘’Seksueel binnendringen van het lichaam van of ontucht met een cliënt, alsmede geweld jegens een cliënt, door iemand die in dienst of in opdracht van een instelling of opdrachtnemer van een instelling werkzaam is, dan wel door een andere cliënt met wie de cliënt gedurende het etmaal of een dagdeel in een accommodatie van een instelling verblijft.’’

Je dient binnen 3 dagen melding te doen. Als je twijfelt of er sprake is van geweld heb je hiervoor 6 weken de tijd om dat uit te zoeken. Twijfel je na 6 weken nog, dan moet je alsnog melding maken. Als je niet, of niet op tijd meldt dan loop je het risico op een boete.