Contact

Heb je naar aanleiding van onze website, (veranderende) wet- of regelgeving, een vraag of wil je even sparren? Neem contact met ons op.

Berichten worden normaal binnen één werkdag beantwoord.
Je kunt ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier of via info@solopartners.nl.

Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 085-2010140.

Onder het contactformulier vind je de veelgestelde vragen met betrekking tot ons lidmaatschap en wetgeving terug. Mogelijk vind je daar al het antwoord op je vraag.

Pers
Wil je in contact komen met onze collega’s van de afdeling Marketing en Communicatie voor persvragen? Dan kan dat middels communicatie@solopartners.nl.

Contactformulier

Klantenservice:
085-2010140

 

Maandag t/m donderdag

10:00 – 17:00 uur

Vrijdag

10:00 – 16:00 uur

Onze gegevens

Ridderhof 67
5341 HS Oss
KvK-nummer 55683622

Routebeschrijving

Veelgestelde vragen lidmaatschap

Waar kan ik mijn bewijs van lidmaatschap vinden?

Het bewijs van lidmaatschap bij SoloPartners is het certificaat dat je kunt terugvinden in jouw ‘eigen digitale omgeving’.

Inloggen in je digitale omgeving doe je hier. Je kunt het certificaat eenvoudig downloaden via onze website.

Eigenlijk zie je zodra je ingelogd bent al een blauwe knop onder je gegevens staan met ‘Certificaat downloaden’.
Door hier op te klikken heb jij direct je certificaat als PDF bestand op je computer staan.
Je kunt deze vervolgens gemakkelijk doorsturen naar opdrachtgevers of uploaden voor een keurmerk vanaf je eigen computer.

Het certificaat vind je ook door linksboven te klikken op ‘Mijn gegevens’. Als je hierop klikt verschijnt er een menu.
De eerste optie in dit menu is ‘certificaat downloaden. Als je hierop klikt begint de download automatisch.

Hoe vraag ik de VOG aan bij SoloPartners?

Als lid van het SoloPartners kwaliteitspakket kun je via ons, elk lidmaatschapsjaar, gratis een neutrale Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen. Het proces is als volgt:

 • log in op jouw Mijnsolo-omgeving;
 • klik op het dashboard onder ‘Wkkgz: overige eisen’ -> vul je IBAN-nummer in en klik op de blauwe knop ‘VOG aanvragen’;
 • zodra je een e-mail van Justis* ontvangt, log je in met jouw DigiD;
 • voldoe de kosten van de aanvraag (SoloPartners kan dit niet doen);
 • stuur het Justis-betalingsbewijs naar ons door. Wij storten de kosten op jouw rekening.
 • De VOG ontvang je per post thuis.

* Justis screent de aanvrager en geeft de VOG uit.

Dienst Justis

Wij ontvangen jouw aanvraag en verwerken dit bij Justis. Justis is de screeningsautoriteit, zij screenen personen en organisaties en geven de VOG uit wanneer er geen conflicten zijn gevonden uit het verleden. Nadat wij de aanvraag voor je hebben ingediend bij Justis, ontvang je via Justis een e-mail. Zorg dat je de inloggegevens van je DigiD bij de hand hebt, deze heb je nodig om in te loggen bij Justis. Je betaalt de kosten voor de VOG in eerste instantie zelf aan Justis. Wij kunnen dit niet voor jou doen omdat wij niet in jouw DigiD kunnen en mógen komen. Zodra de betaling is voltooid wordt de aanvraag in behandeling genomen en ontvang je de VOG per post thuis.

Stuur ons het betalingsbewijs die je ontvangt vanuit Justis toe en wij zorgen dat deze kosten weer op je rekening worden gestort.

SoloPartners vraagt de VOG voor je aan, dit is ook terug te zien op de VOG zelf. Zo heb je een ‘neutrale’ VOG en kun je deze eventueel voor meerdere opdrachtgevers gebruiken.
Let op: wij vragen standaard een VOG aan met ‘profiel 45 Gezondheidszorg en Welzijn van mens en dier’. Een ander profiel nodig? Neem dan, voordat je de aanvraag bij ons indient, contact met ons op.

Wij vergoeden zowel de aanvraag als de uitgifte van de VOG. Het is dus geheel kosteloos voor onze kwaliteitsleden.

Ik heb mijn inloggegevens niet ontvangen

Je hebt geen inloggegevens van ons ontvangen, wat nu?

Als je je inloggegevens niet hebt ontvangen kan dat verschillende redenen hebben. Het kan zo zijn dat onze mail in jouw spambox is beland.
Kijk dan in je mailbox in de map ‘ongewenste e-mail’, de kans is groot dat de e-mail hierin is beland.
Is het al een tijdje terug dat deze e-mail naar je verzonden is, klik dan op de inlogpagina op wachtwoord vergeten.
Daar vul jij je e-mailadres in en je ontvangt direct een gereset wachtwoord.

Is de e-mail ook niet in die map beland dan kan het zijn dat je een onjuist e-mailadres hebt ingevuld.
Neem dan even contact op met onze klantenservice via info@solopartners.nl of telefonisch via 085-2010140.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap beëindigen?

Schriftelijk opzeggen

Ben jij niet meer actief als zzp’er in de zorg, of wil je om een andere reden je lidmaatschap beëindigen, dan dien je dit altijd schriftelijk te doen.

Dit kan per mail naar info@solopartners.nl of per post naar: SoloPartners, Ridderhof 67, 5341HS in Oss. Opzeggen dien je altijd minimaal één maand voor het einde van je lidmaatschap te doen volgens onze algemene voorwaarden. Loopt jouw contract bijvoorbeeld t/m 31 dec van het jaar, dan moet je vóór 30 nov schriftelijk opzeggen.

Bevestiging per mail

Wees er alert op dat je na het versturen van jouw opzegging een bericht van ons ontvangt met daarin de bevestiging van de opzegging van jouw lidmaatschap. Het kan namelijk gebeuren dat de post niet aankomt of dat er per ongeluk een spelfout in het e-mailadres zit. Wij hebben jouw schriftelijke opzegging dan niet ontvangen en kunnen deze dan ook niet verwerken. Onze bevestigingsmail is het bewijs dat de opzegging is doorgekomen en doorgevoerd. Mocht je dus binnen 2 werkdagen nog geen bevestigingsmail hebben ontvangen neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat wij het lidmaatschap alsnog voor je kunnen beëindigen.

Let op!

De klachtenregeling is één van de wettelijke eisen waaraan jij als zzp’er in de zorg moet voldoen. De Wkkgz (de Wet kwaliteit klachten en geschillen in de zorg), eist namelijk dat jij dit op orde hebt. Het is namelijk belangrijk dat jouw cliënten ergens met hun klacht terecht kunnen wanneer je er samen niet meer uit komt. Onze onafhankelijke klachtenfunctionaris en geschilleninstantie kunnen jou en je client hier altijd in ondersteunen. Dit is iets wat je niet zelf kunt organiseren.

Ben je niet in het bezit van een klachtenregeling, dan voldoe je dus niet aan de eisen van de Wkkgz!
Wil je meer weten over de Wkkgz en wat het voor jou als zzp’er in de zorg inhoudt, lees dan eens dit artikel.

Ik ontvang geen e-mails van jullie, wat nu?

Zodra je je hebt aangemeld bij SoloPartners ontvang je van ons een e-mail. Heb je die niet ontvangen? Dan kunnen er de volgende dingen aan de hand zijn:

 • Het e-mailadres is onjuist
 • De mail is in de spambox of ongewenste mail beland
 • Uw mailbox zit vol
 • Er is bij ons iets misgegaan

Zorg dat je bij twijfel zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Dan kunnen wij gaan kijken wat we voor je kunnen doen. Als wij zelf een foutief e-mailadres constateren nemen wij altijd telefonisch contact met je op. Je ontvangt onze factuur en het bewijs van lidmaatschap namelijk per mail. Jouw lidmaatschap gaat pas in op het moment dat je de factuur hebt betaald. Je kunt het certificaat ook altijd zelf downloaden via jouw MijnSolo omgeving.

Tips:

 • Voeg info@solopartners.nl toe aan jouw adresboek van je mailprovider, zo herkent hij onze mail en wordt het niet in de spam map geplaatst.
 • Controleer voor verzending altijd je gegevens op typ- of spelfouten.
 • Controleer ook je telefoonnummer op eventuele fouten, zo hebben we altijd een kanaal om je te bereiken.

Mocht je nou geen mail hebben ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan via info@solopartners.nl of telefonisch door te bellen naar 085-2010140.

Krijg ik een certificaat als ik een klachtenregeling heb?

Als jij als zzp’er in de zorg kiest voor ons basispakket of ons kwaliteitspakket, dan houdt dat in dat je een klachtenregeling hebt. Je bent dan namelijk aangesloten bij zowel een klachtenfunctionaris als een onafhankelijke geschillencommissie.

Zodra je een lidmaatschap bij SoloPartners hebt afgesloten kun je in je online omgeving een certificaat van je lidmaatschap downloaden. Hiermee kun je aantonen dat je in het bezit bent van een klachtenregeling. Je certificaat wordt ook wel gezien door anderen als ‘bewijs van betaling’. Dus indien er wordt gevraagd om het bewijs van je lidmaatschap bij ons aan te tonen, toon je je certificaat.

Waar kan ik mijn adres wijzigen?

Verhuizen doen we allemaal wel eens. Belangrijk is dat je gegevens altijd up-to-date zijn. Maar waar kan jij je gegevens en adresgegevens wijzigen?

Als je rechtsboven de pagina in het donkergrijze balkje op inloggen klikt, kun je eenvoudig inloggen in je ‘eigen digitale omgeving’.
Om in te loggen heb je je e-mailadres of lidnummer nodig en het door jou gekozen wachtwoord. Ben je dit vergeten klik dan op wachtwoord vergeten, dan sturen wij je een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als je bent ingelogd dan zie je linksboven in het menu ‘Mijn gegevens’ staan. Daar klik je op en dan zie je een uitgeklapt menu, kies hier voor de optie ‘gegevens wijzigen’.
Je ziet direct de gegevens die je eerder hebt ingevuld, en je kunt deze ook direct wijzigen naar de huidige gegevens.

Mocht het nou niet lukken om je gegevens te wijzigen, neem dan even contact met ons op, dan helpen wij je graag verder.

 

Waar vind ik mijn factuur?

Je kunt alle facturen terugvinden in jouw ‘eigen digitale omgeving’ op onze website.

Je gaat rechtsbovenin de donkergrijze balk naar ‘inloggen’, vul op het inlogscherm je lidnummer of e-mailadres en je zelfgekozen wachtwoord in. Je bent nu in je ‘eigen digitale omgeving’ beland. Als je linksboven op ‘mijn gegevens’ klikt, zie je een menu verschijnen. In dat menu zie je ook ‘facturen’ staan. Als je hierop klikt zie je een overzicht van al je betaalde facturen. Als je op de factuur klikt die je zoekt dan krijg je een specificatie te zien. Klik linksonder op downloaden en de factuur wordt automatisch als PDF gedownload.

Het kan zo zijn dat instanties vragen om je bewijs van lidmaatschap.
Hiervoor heb je niet de factuur nodig maar het certificaat.
Wil je weten hoe je het certificaat moet downloaden, klik dan hier.

Hoe verleng ik mijn lidmaatschap?

Jouw lidmaatschap wordt elk jaar automatisch verlengd. Dit doen wij omdat de klachtenregeling een wettelijk verplichte eis is van o.a. de Wkkgz, Wzd, Wvggz, Wmo en de Jeugdwet. Wil je toch graag jouw lidmaatschap beëindigen? Dan kan dat door ons schriftelijk kenbaar te maken dat je graag het lidmaatschap wilt stoppen. Dit kan tot uiterlijk één maand voor de verlenging. Wij sturen jou dan ook een schriftelijke bevestiging terug. Dit gaat doorgaans per mail.

Wij sturen de factuur voor het nieuwe jaar altijd ruim op tijd naar je toe (5 – 6 weken van te voren). Dit doen we zodat je eventuele wijzigingen nog kunt doorgeven vóór de opzegtermijn. Op de factuur staat een betaallink via Mollie. Als je de betaallink volgt en de betaling doet via deze link, wordt de verlenging meteen verwerkt. Zodra de nieuwe factuur is voldaan ontvang je direct jouw nieuwe certificaat in de mail. Je kunt het certificaat ook altijd downloaden in jouw MijnSolo omgeving.

Veelgestelde vragen algemeen

Wat zijn de kosten voor een onderzoek naar een klacht?

Als lid van SoloPartners is het gebruik van een onafhankelijke klachtenfunctionaris gratis voor de cliënt. Jij betaalt een vast bedrag per jaar om hier gebruik van te maken. Er komen dus geen onverwachte kosten indien er zich een klacht voordoet. 

Als de klachtenfunctionaris niet tot een gewenste oplossing komt, dan kan de cliënt in beroep gaan bij een geschillencommissie. De kosten bedragen voor de cliënt €50,- en hij of zij krijgt deze terug indien de geschilleninstantie de cliënt in het gelijk stelt. Een geschillencommissie geeft een onafhankelijk oordeel over de klacht. De uitspraak die de geschillencommissie doet is bindend voor alle partijen, en kan alleen ontbonden worden door een rechter. De geschillencommissie kan aan de zorgverlener een schadevergoeding toekennen tot een bedrag van maximaal €25.000,-.
Deze kosten zijn met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te ondervangen.

Hoe dien je om te gaan met klachten volgens de Wkkgz?

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg zorgt ervoor dat het voor de cliënt makkelijker wordt om een klacht in te dienen. De drempel wordt een stuk lager doordat jij als zorgverlener verplicht bent aangesloten te zijn bij een goede klachtenregeling.

Ook als de cliënt niet bij jou terecht kan met zijn of haar klacht, of het gevoel heeft dat niet te kunnen, kan hij of zij gebruik maken van een gratis onafhankelijke klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris gaat altijd met beide partijen in gesprek, en is in die zin dus onpartijdig. Hij zal altijd beide partijen aanhoren en proberen om samen tot een oplossing te komen. Als dit niet lukt, of de cliënt is het niet eens met de oplossing die geboden is, dan kan hij of zij in beroep gaan bij een geschillencommissie. De geschillencommissie doet vervolgens uitspraak en die uitspraak is ook bindend. Ook zijn zij bevoegd om boetes uit te delen. Benieuwd naar het gedetailleerde proces, lees dan dit artikel

Wat moet er op de factuur staan? Een handig voorbeeld!

Als zzp’er in de zorg verstuur je regelmatig facturen naar opdrachtgevers. Maar wat zet je daar op? Wat is hierbij verplicht en wat niet? In dit artikel geven we je een handig voorbeeld en lees je er meer over.

voorbeeld factuur zzp'er

Welke gegevens moeten er op een factuur staan?

 1. De gegevens van jouw klant:
  – volledige juridische bedrijfsnaam of geregistreerde handelsnaam
  – volledige vestigingsadres
 2. Jouw gegevens:
  – volledige juridische bedrijfsnaam of geregistreerde handelsnaam
  – volledige vestigingsadres
  – btw-nummer (indien van toepassing, de meeste zorgverleners zijn vrijgesteld)
  – KvK-nummer
  – IBAN-nummer
 3. Factuurkenmerken
  – factuurdatum
  – factuurnummer (deze nummers moeten opvolgend zijn in je administratie)
 4. Omschrijving geleverde goederen / diensten
  – aard van de goederen of diensten die je hebt geleverd
  – hoeveel je daarvan hebt geleverd
  – prijs per uur / stuk / km of een andere eenheid
  – datum(s) waarop de levering plaatsvond
 5. Bedragen en btw (indien van toepassing)
  – bedrag, exclusief btw
  – btw-tarief dat van toepassing is
  – btw-bedrag

  Indien van toepassing: de AGB-code.

Bovenstaande gegevens moeten op je factuur staan; dit vereist de Belastingdienst. Maar het kan zijn dat een opdrachtgever extra eisen stelt aan de factuur. Benader de andere partij om hierachter te komen.

En verder..

Verder is het gebruikelijk om nog een aantal andere dingen op de factuur te vermelden zoals:

 • A – logo
 • B – contactgegevens
 • C – totaalbedrag, inclusief btw
 • D – betalingsgegevens:
  * betalingstermijn
  * betalingsmethode
  * bankrekeningnummer en tenaamstelling

Let op! Belangrijk!

Steeds meer bedrijven versturen en verwerken de facturen online. Er zijn ondernemers die hun facturen in Word of Excel maken én met die (onveilige) opmaak versturen. Lijkt misschien geen probleem, maar kan wel degelijk vervelende gevolgen hebben. Want wist je dat facturen die in Word of Excel zijn opgeslagen vaak aan te passen zijn door de ontvanger? Dit betekent dus ook dat de bedragen op de factuur kunnen worden aangepast. Wat als de ontvanger geen of een andere versie van het Office-pakket heeft? Dan wordt de factuur onleesbaar of ziet deze er slordig uit. Niet bepaald in lijn met de professionele uitstraling die je ongetwijfeld nastreeft. Werk je voor het opstellen van je facturen met zo’n Office-pakket? Kies voor de optie ‘exporteren als .pdf’.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.