Betrouwbare informatie, wie wil dat nou niet?

betrouwbare informatie

Bericht geplaatst 27 december 2022 om 13:45

Op internet is veel informatie te vinden voor en over zzp’ers in de zorg. Het kan lastig zijn als je vaart op onjuiste informatie. Een mening of interpretatie wordt soms gepresenteerd als feit, terwijl het dat niet is. Daardoor ontstaat een verkeerd beeld over de werkelijkheid of wordt een ‘probleem’ gesignaleerd, terwijl het dat niet is. Dergelijke vormen van informatievoorziening zijn niet in het belang van zzp’ers en is SoloPartners een doorn in het oog.

SoloPartners is het aanspreekpunt voor alle partijen die op zoek zijn naar informatie over zzp’ers in de zorg. Als brancheorganisatie hebben wij in het gehele veld verschillende vaste gesprekspartners. Denk hierbij aan ministeries en daaraan verbonden organisaties (zoals IGJ, RIVM en NZa), verzekeraars, andere branche- en beroepsorganisaties in (en gelieerd aan) de zorg, zorginstellingen, onderwijsorganisaties, etc. Er wordt vaak contact met ons opgenomen als vraagbaak en sparringpartner.

Ben je benieuwd naar bovenstaande activiteiten? Blijf dan op de hoogte door onze maandelijkse artikelen te lezen over onze brancheactiviteiten, bijvoorbeeld van de afgelopen maand november.

Betrokken bij de toekomst van zzp’ers

SoloPartners is één van de oprichters van VZN (Vereniging Zelfstandigen Nederland). Die vereniging behartigt de belangen van alle zzp’ers in Nederland. VZN heeft een zetel in de SER, het belangrijkste adviesorgaan van regering en parlement, en is daardoor gesprekspartner van de ministeries en tweede kamerleden die zich met economie en arbeidsmarkt bezighouden. Zo is SoloPartners ook betrokken bij toekomstig beleid op voor zzp’ers belangrijke terreinen buiten de zorg, zoals de stimulering van ondernemerschap en het tegengaan van schijnzelfstandigheid.

Paniek is een slechte raadgever

De informatie die SoloPartners deelt is altijd betrouwbaar omdat de bron direct in verbinding staat met ons. SoloPartners hecht er veel belang aan dat feitelijke informatie feitelijk wordt gepresenteerd, vrij van emotie of stemmingmakerij. Daarnaast vinden wij het heel belangrijk om de gevolgen voor zzp’ers nuchter en helder uit de doeken te doen. Alleen op basis van feitelijk juiste en neutrale informatie kun je als zzp’er op juiste wijze inspelen op en omgaan met alle ontwikkelingen in de zorg. Paniek en emotie zijn slechte raadgevers daarvoor en wij blijven daar dan ook van weg.

Ontwikkelingen zijn niet altijd rooskleurig

Uiteraard laten we regelmatig ook merken wat we van bepaalde ontwikkelingen vinden. Niet alles is immers in het voordeel van zzp’ers en soms kunnen en moeten dingen gewoon anders of beter. Echter zien wij meestal geen enkele aanleiding voor paniek of emotioneel beladen artikelen maar helpen we zzp’ers met praktische tips op weg of leggen we uit waarom sommige ontwikkelingen ook in het voordeel van zzp’ers zijn.

Kortom, voor feitelijk juiste informatie en nuchtere en genuanceerde standpunten, gebaseerd op betrouwbare bronnen, moet je bij SoloPartners zijn. Lees je bij anderen ‘feiten’ of standpunten waarvan je betwijfelt of ze overeenkomen met de werkelijke feiten, check dan onze website of neem contact met ons voor verificatie.

SoloPartners, wij weten het wel!

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket