Als brancheorganisatie proberen we de gesprekspartner en het adviesorgaan te zijn voor de zzp’ers in de zorg en alle veldpartijen die daarbij komen kijken. Wij zien hoe belangrijk de zzp’ers in de zorg zijn voor het zorgstelsel en zetten ons hiervoor graag in. Wat we doen, lees je op deze pagina terug.

In het kort..

Wat doen we?

Dagelijks zet ons team zich op diverse manieren in voor de zzp’ers in de zorg. Ondernemer zijn is namelijk best complex en niet voor iedereen weggelegd. Zo hebben we contact met onze zzp’ers in de zorg om advies te geven over hoe je kunt voldoen aan wet- en regelgeving. Of om samen te sparren over welke regelgeving er voor je van toepassing is.
Ook leggen we contact met organisaties waar de zzp’ers mee in aanraking komen. Denk hierbij aan de overheid, zorgorganisaties, beroepsorganisaties en bemiddelende partijen maar ook onderzoekscentra.

Gesprekspartner voor de overheid

Wij worden als brancheorganisatie betrokken door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Dit kan zijn bij de ontwikkeling van nieuw beleid of de communicatie die hierbij komt kijken. Het nauwe contact met onze leden zorgt ervoor dat we de kloof tussen politiek en de zzp’ers in de zorg verkleinen.

Om een concreet voorbeeld te geven van onze activiteiten bij de overheid: Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft SoloPartners benaderd om actief deel te nemen aan de klankbordgroep die samen met het ministerie de communicatie rondom de Wtza afstemt. Als brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg vertegenwoordigen wij jullie en proberen wij op voorhand onduidelijkheid weg te nemen. En pikken wij de signalen op over ‘ruis’ rondom de Wtza en kunnen we dit overleggen met VWS, IGJ en/of CIGB.

De juiste gesprekspartner kunnen we enkel zijn door de signalen die wij binnenkrijgen van onze achterban.

Signalerende/informerende functie

Elke dag staan wij in contact met onze leden. Onze klantenservice beantwoordt dagelijks telefoontjes en mail. Ook gaan we actief op zoek naar het contact door middel van bijeenkomsten en webinars. Het is voor ons belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er in de praktijk speelt. Dat is voor ons de enige manier om te achterhalen waar jullie behoeftes liggen en onze branche-activiteiten op aan te passen.

Het voelt als onze taak om elke zelfstandige zorgaanbieder actief te informeren over relevante wet- en regelgeving. We doen ons best om elke zzp’er in de zorg stof tot nadenken te geven tijdens ons contact of via de informatie op de website.

Wij staan open voor verbinding, jij ook?

Heb jij het idee dat onze organisaties elkaar kunnen versterken, zodat uiteindelijk de zzp’ers in de zorg erbij gebaat zijn? Neem dan contact met ons op.

SoloPartners: alle informatie centraal

Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg, ondernemerschap, politiek en wetgeving op de voet. We kunnen daardoor actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden verstrekken. Wij proberen dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional en bieden lidmaatschappen aan die zo maximaal ondersteunend zijn voor het zelfstandig ondernemen in de zorg.

SoloPartners, dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg.

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket