Het coronavirus, ook wel bekend als Covid-19, heeft ervoor gezorgd dat we ons in een bizarre situatie bevinden. Als brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg willen wij jullie actuele informatie bieden en belangrijke bronnen delen die in deze tijden van belang kunnen zijn

Hoe wij ons inzetten

Wij zetten ons altijd in voor de zzp’ers in de zorg en zullen dat ook altijd blijven doen. Of men zich wel of niet laat vaccineren is een persoonlijke keuze waar wij geen standpunt over innemen. Wij hebben begrip voor de mensen die het wel doen maar ook zeker voor de mensen die dat niet kunnen of willen doen. Wij maken hierin geen onderscheid.
Wij houden de maatregelen goed in de gaten. Als er meer bekend wordt over welke maatregelen er gaan komen zullen wij jullie hierover informeren. En zullen wij gaan kijken wat wij hierin voor jullie kunnen betekenen.

Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Er zijn door het ministerie uitgangspunten geschreven over het juiste gebruik van PBM. Lees de uitgangspunten door die op jou van toepassing zijn PBM bij WMO-ondersteuning of uitgangspunten PBM-gebruik buiten het ziekenhuis. Vanwege de grote vraag naar PBM’s zijn er richtlijnen opgesteld door het RIVM, laten we er samen voor zorgen dat dit noodzakelijk goed, enkel ingezet wordt indien nodig. Richtlijnen binnen ziekenhuizen zijn verschillend. Voor zover ons bekend is, krijgen zzp’ers die een ziekenhuis of verpleeghuis ondersteunen met hun inzet de nodige PBM’s vanuit die instelling indien voorradig.

Mantelzorgers en pgb-gefinancierde zorgverleners kunnen bij hun werk gebruikmaken van persoonlijke beschermingsmiddelen of mondneuskapjes. Cliënten kunnen onder voorwaarden gebruik maken van gratis zelftests. In deze instructie staat wanneer zorgverleners persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen aanvragen. En wanneer cliënten zelftests kunnen aanvragen. (bron en instructies Rijksoverheid)

Vraagstukken voor ondernemers

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft een groot aantal vragen, inclusief antwoord, met betrekking tot het virus voor ondernemers op de website beschikbaar gesteld. Lees de veel gestelde ondernemersvragen over corona. Ook vragen over mogelijke regelingen m.b.t. het wegvallen van vraag naar jouw aanbod komen hier terug. Heb je een vraag die er niet bij staat bel dan naar het adviesteam van de Kvk: 0800 – 2117. Kom je er met hen niet uit, denken wij graag met je mee.

Contactpunt psychosociale ondersteuning voor zorgprofessionals

Ervaar jij dat je hulp nodig hebt bij het omgaan met gebeurtenissen die ervaart tijdens deze pandemie? Weet dan dat het contactpunt van ARQ IVP er is voor jou, zij bieden ondersteuning bij de psychosociale aspecten van je werk met betrekking tot het coronavirus.

Vragen vanuit de cliënt

Heeft de cliënt, familieleden, mantelzorgers of naasten vragen over de zorg of ondersteuning in deze coronacrisis. Verwijs hen dan naar het Nationale zorgnummer.

Poster maatregelen

Vanuit onze leden kregen wij de vraag of we hen konden voorzien van een poster voor in de praktijk. Deze hebben wij voor jullie ontworpen en kunnen jullie hier downloaden: Poster Covid-19 voor in de praktijk.

Meldpunt

Als brancheorganisatie zijn we benieuwd naar hoe het jou vergaat in de praktijk. Heb je een verhaal te vertellen of een tip te delen? Informeer ons dan via ons contactformulier of bel ons even. Mocht er aanleiding zijn om meer informatie over het coronavirus te delen, dan lees je dat uiteraard op onze website.

Wil je je verhaal kwijt, even sparren of advies neem dan contact met ons op. Indien jij nog een belangrijke informatiebron mist horen wij dat graag.

Sluit je aan bij meer dan 19000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket