Een geslaagde KvK Startersdag

Kvk startersdag

Bericht geplaatst 18 november 2022 om 14:07

Even voorstellen

Hoi allemaal. Allereerst zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Daniek, 27 jaar oud en ik ben sinds september dit jaar gestart bij de klantenservice van SoloPartners. Standaard klantcontact gaf mij in het verleden niet genoeg voldoening. Bij SoloPartners heb ik de kans om écht mee te denken met de doelgroep, hen voorzien van een passend advies en de mensen wegwijs te maken in het ondernemerschap en wat daar allemaal bij komt kijken. Samen met mijn vaste collega’s op de klantenservice zorgen wij ervoor dat alle vragen beantwoord worden en dat alle zzp’ers in de zorg bij ons terecht kunnen.

KVK startersdag

Op 5 november vond de jaarlijkse KvK Startersdag plaats in Utrecht. SoloPartners kon uiteraard niet ontbreken op een dag als deze. Toen ik hoorde van deze dag leek het me erg interessant om hierbij aan te sluiten en zo ook mijn visie te kunnen delen met de mensen. Zo gezegd, zo gedaan. Bij aankomst werd ik samen met mijn collega’s Loe en Benthe hartelijk ontvangen door de organisatie. De stand zag er prachtig uit. Met alles tot in de puntjes verzorgd konden we van start om de startende zzp’ers in de zorg te ontvangen.

Langzaam kwamen de eerste bezoekers binnen gelopen in de hal van de jaarbeurs. Opvallend was dat ik maar weinig instanties zag waar de zzp’er in de zorg informatie kon halen. Hierdoor wisten we nog niet goed of we drukte mochten verwachten of juist niet. Deze vraag bleef niet lang onbeantwoord. Met zijn drieën hebben we afwisselend ons verhaal gedeeld met nieuwe ondernemers. De rij voor onze stand was niet meer weg te denken na het eerste uur.

Ik en Benthe bij onze stand

De vragen die gesteld werden

Veel ondernemers waren al goed voorbereid. Ze stelden ons specifieke vragen over onder andere de kwaliteitseisen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) en de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). Niet alleen voor de startende zzp’ers maar ook voor bestaande ondernemers blijven deze onderwerpen erg actueel, dit merk ik ook op de klantenservice. Zodra je gestart bent en je alle zaken goed hebt geregeld, wil het niet zeggen dat je hierna niets meer hoeft te doen omtrent het ondernemerschap. Het blijft van groot belang dat je je bewust bent van jouw rol als ondernemer en dat je je blijft ontwikkelen op dit gebied. Deze dag gaf ons vooral de kans om over te brengen dat naast het verlenen van de zorg op welk vakgebied dan ook, het ondernemerschap hierbij een even grote rol speelt.

Na de lunch

Na een welverdiende lunchpauze waren we weer klaar om aan de middag te beginnen. Het bleef gezellig druk. Ik heb mooie gesprekken mogen voeren met veel verschillende enthousiaste starters. Wat ik leuk vond om te zien is dat veel starters al van ons gehoord hadden via andere zzp’ers, op een positieve manier. Ook kwam deze dag meerdere keren naar voren dat de starters ons zien als een bron van informatie en bij ons terecht kunnen. Het is fijn om terug te krijgen dat datgene waar we met ons hele team zo hard voor werken, ook beleefd wordt. Het was vooral onze taak om uit te leggen waar wij als brancheorganisatie voor staan, welke diensten wij aanbieden en welke tools binnen onze pakketten te vinden zijn. Maar ook bewustwording te creëren over de risico’s die je loopt. Niet het leukste onderwerp maar wel erg belangrijk.

De bijeenkomsten van SoloPartners

Naast het contact wat ik heb op de klantenservice via de telefoon of per e-mail, bieden wij ook verschillende bijeenkomsten waar je aan kunt deelnemen. Tijdens deze bijeenkomsten bieden wij ook de kans om aan intervisie deel te nemen samen met andere ondernemers. Ik merkte op deze dag dat veel startende ondernemers in de zorg juíst die ondersteuning goed kunnen gebruiken en hier naar op zoek zijn. Zo fijn dat wij als organisatie die ondersteuning kunnen bieden. Zelfstandig ondernemen doe je alleen, maar samen kunnen we het makkelijker maken.

Het einde van de dag naderde en langzaam maar zeker werd het steeds minder druk op de startersdag. We hebben nog met enkele mensen rustig gesproken over hun ondernemingen en de plannen die zij hebben voor in de toekomst. Het gaf ons drieën een goed gevoel dat we iedereen konden voorzien van zo veel mogelijk informatie en advies om goed van start te kunnen gaan.

Mijn ervaring

Ook zélf heb ik op de KvK startersdag veel geleerd, dankzij alle mooie ideeën van de starters. Het is erg leuk om de starters die ik normaal telefonisch spreek, nu face-to-face te spreken. Het doet me goed dat ik ze op weg heb kunnen helpen met hun plannen. Ik wil iedereen bedanken voor de getoonde interesse. Ik zal in de toekomst zeker vaker meegaan naar de starters dag én andere evenementen dus wie weet zie ik je daar!

Groetjes,

Daniek Tijssen

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket