Er kan er maar één de winnaar zijn..

winnaar

Bericht geplaatst 16 september 2022 om 13:30

Wij zijn op pad geweest en hebben de winnaar van ons grote SoloPartners onderzoek opgezocht. Dat is Pieter K! Verrast en blij met de iPad hoorden we zijn ondernemersverhaal aan. We nemen jullie graag mee in het verhaal van Pieter. 

Pieter was net thuis van zijn werk en zat achter zijn laptop de administratie te verwerken toen wij bij hem aankwamen. Wij genoten van zijn gedrevenheid. 

Werkgever wilde geen risico’s lopen

Hij startte zijn carrière in loondienst, als ambulant begeleider. Hij had plezier in het ondersteunen van cliënten en haalde voldoening uit het verschil maken voor de cliënt. Pieter is bekwaam in zijn vak, dat vertrouwen heeft hij wel gekregen na al die jaren. 

Het begon te schuren toen hij meerdere malen merkte dat een cliënt direct zijn hulp kon gebruiken en hij ‘nee’ moest verkopen tot de gemeente(WMO) akkoord was gegaan. Zijn werkgever wilde zo min mogelijk risico lopen was wat hij terug kreeg als hij het gesprek aanging. Uiteindelijk heeft ook dit hem doen besluiten om het zelf te gaan doen. Hij is niet bang om eens een risico te lopen, dat hoort nou eenmaal bij het ondernemen. 

Keuzes maken die passen

Pieter heeft er bewust voor gekozen om bepaalde verzekeringen of voorzieningen niet af te sluiten. Hierbij heeft hij gekeken naar het risico dat hij loopt en de buffer die hij en zijn vrouw achter de hand hebben. 

Heeft hij het idee dat een opdracht hem niet past dan neemt hij deze niet aan. Natuurlijk draait hij wel eens een dienst in een instelling, afhankelijk van hoe hij daar zijn ei in kwijt kan staat hij open voor nog een dienst of niet.

-Tekst gaat verder na de afbeelding- 

Pieter is blij met ons

Het was erg leuk om te horen dat Pieter voelt dat hij terecht kan bij ons voor al zijn vragen omtrent het ondernemen in de zorg. De nieuwsbrief vindt hij toch wel het fijnste omdat hij op deze manier op de hoogte blijft van ontwikkelingen en actualiteiten. 

Pieter: ‘Ik werk om te leven’

Gestart als zzp’er in de zorg, via een kennis werkzaam bij een bemiddelaar. Toen hij dat ervaren had ging hij zijn horizon verbreden. Pieter is gecontracteerd door de gemeente waar hij woont en voor de uren die hij moet maken, haalt hij hier de meeste inkomsten uit. Echter is er vanuit de gemeente niet voldoende aanbod. Daarom draait hij soms ook nog diensten voor een instelling in de buurt. En sinds kort is hij daarnaast ook 2 dagen in loondienst als maatschappelijk werker. ‘Voor de afwisseling’, zegt Pieter. De kanttekening nu is dat hij met een heel ander gevoel en eigenaarschap in loondienst treedt. Als dit toch niet bij hem past, zoekt hij naar de volgende uitdaging. Pieter heeft vertrouwen in zijn kennis van zorg, maar ook in zichzelf. Loondienst of zzp maakt hem niet zoveel uit als het maar binnen zijn kaders past. En dus bijdraagt aan zijn motto ‘ik werk om te leven’.  

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket