Explosieve groei zzp’ers – what’s new?

groei zzp'ers

Bericht geplaatst 8 maart 2024 om 16:07

Het aantal zzp’ers groeit explosief. Dat is niet nieuws. De afgelopen 10 jaar is het totale aantal zzp’ers zelfs met 85% gestegen tot 1,6 miljoen zzp’ers. Hiervan zijn er zo’n 203.000 werkzaam binnen de zorgsector.

Sterke groei vrouwelijke zorg-zzp’ers

Absoluut gezien groeide het aantal vrouwelijke zzp’ers het meest sterk in de gezondheidszorg. In 2014 waren er 65.000 vrouwelijke zzp’ers werkzaam binnen de zorgsector. Vandaag de dag telt deze groep ruim 150.000 vrouwelijke zzp’ers. Dit blijkt uit actuele cijfers van de KVK.

De zzp’er blijft!

Zzp’ers in de zorg verdwijnen niet, zeker niet op korte termijn. De zorg kan eenvoudigweg niet zonder deze groep. Er is geen, of in ieder geval onvoldoende, aandacht voor de redenen van zorgmedewerkers om zzp’er te worden. Er wordt daarom ook veel te weinig gedaan om die redenen weg te nemen. Zorg-medewerkers in loondienst blijven ontevreden en daarmee blijft de uitstroom naar het zzp-schap groeien. Ondanks de maatregelen die de ‘politiek’ neemt/wil nemen om het zzp’schap in de zorg te ontmoedigen of zelfs bijna onmogelijk te maken.

En jij? Hoe kijk jij tegen jouw zzp-schap aan?

SoloPartners is op dit moment bezig met een groot onderzoek onder en over zzp’ers in de zorg. Zo willen we achterhalen waar de zorg-zzp’ers staan en voor staan. Heb jij de enquête nog niet ingevuld? Doe dit dan uiterlijk op 17 maart! Ben je de enquête al gestart maar heb je deze nog niet afgerond? Maak de enquête dan af! Je hoeft niet opnieuw te beginnen; de enquête gaat verder waar je bent gebleven. Klik hier voor de enquête.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 42.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket