Microsoft teams

Wij maken gebruik van microsoft teams. Via teams kun je alleen de presentator en de presentatie bekijken, je ziet dus niet elkaar. Een webcam is dus niet nodig. Je kunt het webinar bekijken via telefoon, tablet, laptop of pc. Om het webinar te bekijken klik je op de link die je via de mail hebt ontvangen. Heb je geen mail ontvangen, dan kun je de informatie verkrijgen door je aan te melden voor het webinar via deze link .

Je ontvangt van ons een link. Als je de link opent krijg je een scherm te zien met daarin 3 opties:

De app downloaden

Als je hierop klikt wordt de app gedownload. Je kunt dan verder kijken bij ‘downloaden teams’ hieronder.

Bekijken op het web – Aanrader

Je kunt ervoor kiezen om het webinar te bekijken via het web, dit is een eenvoudige manier om het webinar te bekijken. Je komt vervolgens in een scherm terecht waar je een aanmeldknop ziet. Als je hier op klikt wordt er een e-mail adres gevraagd. Hier vul je jouw eigen e-mailadres in. Heb je al een microsoft e-mailadres, vul dit dan in. Je kunt er ook voor kiezen om anoniem deel te nemen, als je hier voor kiest kom je direct uit bij de ‘live gebeurtenis’.

Heb je de teams app al? Nu starten

Als je de app al hebt kun je deze openen om het webinar te bekijken.

Engelse versie

Bij sommigen opent zich de microsoft website in het engels, je kunt dit vaak omzetten naar nederlands, mocht dit niet lukken dan gelden de onderstaande stappen:

Download the windows app

Als je hierop klikt wordt de app gedownload. Je kunt dan verder kijken bij ‘downloaden teams’ hieronder.

Continue on this browser

Je ziet een inlog menu met ‘sign in’ daar moet je je e-mailadres invoeren. Als je nog geen account hebt kun je die aanmaken (create account). Als je je account niet kunt bereiken klik dan op (can’t acces my account). Voor overige opties klik op sign in options.

Open your teams app

Als je de app al hebt kun je deze openen om het webinar te bekijken.

Downloaden teams

Je kunt Teams downloaden via deze link. De download start direct nadat je op de button ”download teams”. Er opent vervolgens een venster waar je 3 opties krijgt. Je kunt het aanmeldingsadres invoeren, gratis registreren of meer informatie opvragen.

Aanmeldingsadres

Bij het aanmeldingsadres vul je jouw e-mailadres in. Het kan zijn dat Teams een code verzendt naar jouw e-mailadres. Vul deze code in.

Gratis registreren

Je kunt je gratis registreren voor microsoft teams via deze link. Vul in het scherm je e-mailadres in, heb je al een microsoft account dan kun je hiervoor ook dat e-mail adres gebruiken. Je krijgt daarna de vraag waarvoor je Teams gaat gebruiken, je kunt hier kiezen voor ‘voor werk en organisaties’. Vervolgens vul je het wachtwoord in dat past bij jouw e-mailadres.

Bekijk je het webinar via je telefoon of tablet?

Zorg dan dat je de Microsoft Teams app al van te voren hebt gedownload. Als je vervolgens op de link klikt, opent de app en heb je 2 opties, je kunt ‘deelnemen als gast’ of ‘aanmelden en deelnemen’. Als je kiest voor deelnemen als gast kun je daarna je naam invoeren en direct deelnemen aan de vergadering. Als je al een microsoft account hebt kun je er ook voor kiezen on aan te melden en deel te nemen.

Probeer een andere browser

Lukt het je niet om het webinar te bekijken, probeer dan ook eens om de link te openen in een andere browser.

E-mailadres wordt niet herkend

Als je e-mailadres niet wordt herkend dan kan het zijn dat je geen microsoft account hebt. Maak een teams account aan en volg de stappen.

Kom je er niet uit?

De makkelijkste manier is om in eerste instantie te kiezen voor bekijken op het web, en dan te kiezen voor anoniem deelnemen. Je komt dan direct bij het webinar. Je kunt er dan voor kiezen om je naam wel of niet weer te geven in de chat. We zijn tijdens het webinar beschikbaar voor support. We willen je graag vragen om hiervoor op voorhand alvast Teamviewer te downloaden, dan kunnen wij met je mee kijken.

Je kunt ook een kijkje nemen op de helppagina van teams.

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket