Inkoopdocumenten Jeugdwet en Wet maatschappelijke ondersteuning

PNIL goed werkgeverschap

Bericht geplaatst 4 januari 2022 om 14:40

Elke gemeente mag middels verordeningen aanvullende kwaliteitseisen vastleggen ten aanzien van door die gemeente gecontracteerde zorgverleners. Om te ondersteunen bij het bepalen van deze eisen heeft Movisie de handreiking kwaliteitskaders en –standaarden inkoop jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning (hierna: handreiking) opgesteld. De handreiking helpt gemeenten bij het inrichten van het inkoopproces. Op hun beurt krijgen zorgaanbieders via de handreiking inzicht in dit proces en om die reden willen we het graag met je delen.

Jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning wordt door gemeenten periodiek ingekocht. De gebruikte inkoopdocumenten zijn openbaar. Voor iedereen is dus inzichtelijk op basis van welke criteria de hulp en ondersteuning wordt ingekocht. De handreiking maakt deze informatie toegankelijker met een overzicht van bestaande kwaliteitskaders en –standaarden. Aanvullend werken ze praktijkvoorbeelden uit. Deze zijn onder andere gebaseerd op het inkoopkader van de gemeente Leeuwarden.

Deze waardevolle informatie kan jou als zorgaanbieder helpen in de gesprekken die je met gemeenten voert. Je hebt hiermee tenslotte een goed beeld van de kwaliteitseisen waaraan je moet voldoen en je bent dus goed voorbereid.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 42.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket