Inspiratiedag zorg & dwang

Inspiratiedag

Bericht geplaatst 16 februari 2024 om 09:48

Op 12 maart vindt in Apeldoorn de Inspiratiedag zorg & dwang plaats. Het is een gevarieerd en op maat gemaakt programma voor zzp’ers, zorgondernemers en medewerkers in de kleinschalige zorg. De praktijk van de Wet zorg en dwang (Wzd) staat deze dag centraal; hoe kun én moet je de Wzd in de praktijk gebruiken om kwalitatief goede zorg te leveren. Het  belooft een dag te worden vol nieuwe inzichten en verbinding.

De organisatie is in handen van SoloPartners, BVKZ, Federatie Landbouw en Zorg en Zorgthuisnl. Vilans verzorgt het inhoudelijke programma.

Ben je na het lezen van de informatie geïnteresseerd? Wacht dan niet met aanmelden; er zijn momenteel nog slechts 70 plaatsen beschikbaar en vol = vol.

Thema’s: autonomie, zeggenschap en dilemma’s

Ruim 4 jaar na de komst van de Wzd is het tijd om samen de balans op te maken; waar staan we momenteel en welke vraagstukken rondom dwang en onvrijwillige zorg spelen er. Ontmoet vakgenoten en ontdek hoe jij als zorgprofessional bijdraagt aan meer passende zorg voor de cliënt en hun omgeving. De vraagstukken komen rechtstreeks uit de praktijk; bijvoorbeeld mag je iemands deur afsluiten voor zijn/haar eigen veiligheid? Hoe ga je hier als zorgverlener mee om? De sprekers geven je inzichten en helpen je op weg. 

Passende zorg

De lezingen/presentaties geven inzicht in het leveren van passende zorg in de kleinschalige zorgsector. Je wordt je (nog) meer bewust van de impact én mogelijkheden van de Wzd. En je kunt beter omgaan met vraagstukken die spelen. Natuurlijk is er tijdens de dag voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen met collega’s uit het werkveld. En er is voldoende gelegenheid om te netwerken. Doe mee aan een pubquiz met feiten en fabels enbezoek de escaperoom die gedurende de gehele dag vijf keer draait.

Boeiende en leerzame dag

Al met al belooft de Inspiratiedag Zorg & Dwang een boeiende en leerzame dag te worden voor alle professionals die betrokken zijn bij het bieden van zorg aan een kwetsbare groep. Maar ook voor mensen die werken op plekken waar alleen vrijwillige zorg wordt geleverd is het een interessante dag. De praktijkgerichte aanpak van de dag biedt een waardevolle gelegenheid om geïnspireerd te raken en nieuwe inzichten op te doen voor de dagelijkse praktijk.

Praktische informatie Inspiratiedag:

Wanneer: Dinsdag 12 maart, 9.30 uur – 16.30 uur
Waar: Omnisport in Apeldoorn
Kosten: € 25,- (vrijgesteld van btw), incl. koffie, thee, water en lunch
ODA-punten V&VN: 6

Meer informatie over het programma en/of aanmelden? Klik hier.

Heb je andere vragen? Bijvoorbeeld over de Wet zorg en dwang (Wzd) of wat SoloPartners voor jou als zzp’er in de zorg kan betekenen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 42.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket