Dien je volgens de Wkkgz een jaarverslag aan te leveren?

Laatste update 4 mei 2021 om 10:03

Met de ingang van de Wkkgz is het niet meer verplicht om een jaarverantwoording in te leveren. Dit hoeven alleen nog maar praktijken met een WTZi-erkenning.

De Wkkgz is de vervanger voor de Wkcz en daarmee is de verplichting om een kwaliteitsjaarverslag en een klachtenjaarverslag formeel gezien vervallen. Dit betekent echter niet dat je geen kwaliteitsbeleid meer hoeft te voeren, het tegendeel is juist waar! De Wkkgz stelt namelijk dat de zorgaanbieder zorg draagt voor systematische bewaking, beheersing en verbetering van de kwaliteit van de zorg. Het kwaliteitsbeleid en de bijbehorende doelstellingen voeren de basis voor de zorgverleners. Op die manier wordt de zorg op de best mogelijke manier uitgevoerd. Controle is hierin een heel belangrijk punt, noteer en reflecteer op eventueel gemaakte fouten. Als je met regelmaat terugkijkt in je dossiers en kijkt welke dingen niet goed zijn gegaan, dan kun je die dingen aangrijpen om jezelf te verbeteren. Het jaarverslag vervalt dus, maar andere eisen zijn er gesteld met de ingang van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 42.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket