Krijg ik een reactie na het afhandelen van een klacht?

Bericht update 12 februari 2019 om 16:23

Er doet zich een situatie voor waarbij de klachtenfunctionaris is benaderd door de cliënt. Wat kun je verwachten aan (schriftelijke) communicatie vanuit de klachtenfunctionaris?

De ene keer wordt een klacht enkel telefonisch besproken met de klachtenfunctionaris. En naar aanleiding van deze gesprekken wordt het probleem opgelost. Dan kan je van de klachtenfunctionaris een schriftelijke bevestiging verwachten met de mededeling dat de klachtprocedure is afgerond. Deze schriftelijke bevestiging wordt ook naar de cliënt verzonden.

Indien er sprake is van een schriftelijke behandeling wordt er uiteindelijk een advies uitgebracht door de klachtenfunctionaris, met afschrift van de ontevreden partij, richting de zorgverlener. Na dit advies zal de zorgverlener een beslissing moeten nemen hoe hij of zij de klacht op wil lossen. Dit besluit zal de zorgverlener schriftelijk kenbaar maken aan de ontevreden partij en een kopie hiervan zal naar de klachtenfunctionaris worden gezonden. Daarmee is de klacht voor de klachtenfunctionaris afgerond en wordt het dossier gesloten.

 

 

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket