Waar kan ik me aansluiten om te voldoen aan de Wkkgz?

Laatste update 4 mei 2021 om 10:04

Om te voldoen aan de Wkkgz kun je je aansluiten bij SoloPartners, echter is een basispakket dan niet voldoende om te voldoen aan de Wkkgz. Als je lid wordt van ons basispakket dan ben je in het bezit van een externe klachtenregeling, wat een van de eisen is van de Wkkgz. Ook ben je dan aangesloten bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris en geschilleninstantie.

Als je lid wordt van ons kwaliteitspakket dan heb jij alle tools bij de hand om aan eisen omtrent de Wkkgz te voldoen. Echter is het dan wel van groot belang dat je die tools ook toepast. Je zult zelf actie moeten ondernemen om te blijven voldoen aan de eisen.

Het is van belang dat jij je cliënt op de hoogte houdt van incidenten, en dat je daar ook aantekeningen van maakt in het cliëntendossier. Hierin schrijf je de aard, de toedracht en het tijdstip waarop het incident heeft plaatsgevonden. Je bent verplicht om de cliënt in te lichten over de mogelijkheden om de gevolgen van het incident weg te nemen of te beperken.

Bij overlijden geldt er een informatieverplichting richting de nabestaanden van je cliënt. Zorg er dus voor dat je je cliëntendossiers goed op orde hebt en deze consequent bijhoudt. Ook is het verplicht dat jij de professionele standaarden volgt, en reflecteert op je eigen handelen met behulp van je collega’s. Je moet beschikken over een geldige VOG, en je moet weten met wie je samenwerkt (vergewisplicht). Verder heb je een meldingsplicht en moet je voldoen aan de wet AVG. Al deze eisen komen voor in ons kwaliteitspakket, maar je zult ze zelf consequent moeten toepassen.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket