Wanneer moet je een medewerker screenen?

Laatste update 1 mei 2023 om 13:42

Op het moment dat jij op zoek gaat naar een vervangende zorgverlener die jou kan vervangen bij bijvoorbeeld ziekte, is het van belang hem of haar te controleren. Is deze persoon wel geschikt om zorg te verlenen? Deze controle heet vergewisplicht.

De vergewisplicht geldt niet voor vrijwilligers of mantelzorgers omdat zij niet beroepsmatig zorg verlenen. Er zijn verschillende manieren waarop jij onderzoek kunt doen naar de zorgverlener. Zo kun je navraag doen bij eerdere werkgevers, diploma’s of certificaten overleggen en je kunt het BIG-register raadplegen. Het is niet alleen belangrijk om dit onderzoek te doen, maar ook om aan te tonen dat je dit onderzoek gedaan hebt.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket