Wat is ernstig disfunctioneren in de Wkkgz?

Laatste update 4 mei 2021 om 09:57

In de Wkkgz is vastgelegd dat je een meldplicht hebt. Een meldplicht houdt in dat je een melding maakt, bij IGJ, op het moment dat een werknemer wordt ontslagen vanwege ernstig disfunctioneren.

Ernstig disfunctioneren wat is dat nou? Hierbij kun je denken aan situaties die ernstige bedreigingen kunnen vormen voor cliënten of de zorg. Maar je kan ook denken aan eventuele strafbare feiten die de werknemer heeft gepleegd of een eventuele lichamelijke of psychische ziekte waar hij of zij mee kampt. Ook verslavingen kunnen een rol spelen in het ernstig tekortschieten van een werknemer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van ‘ernstig disfunctioneren’ maar ga daarnaast ook altijd uit van je eigen beoordeling. Als volgens jou iets in die categorie hoort, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Gebruik hiervoor altijd je gezonde verstand.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket